У Слузі народу заявили про масштабні порушення на виборах у Києві

25 жовтня 2020, 19:02оновлено 25 жовтня 2020, 19:32
Політики назвали ситуацію безпрецедентною.
Вибір
На виборчих дільницях фіксують порушення / УНІАН

Народний депутат від партії Слуга народу Роман Грищук стверджує, що в Києві на виборчих дільницях зафіксовані численні порушення законодавства.

"По Києву ми бачимо величезну кількість порушень. Цього майже не спостерігалося на парламентських виборах. Так звані сітки, коли скуповуються голоси. Помічаємо елементи контрольованого голосування, коли всі збирають, обдзвонюють, видають гроші. Це фіксують спостерігачі і правоохоронні органи", - підкреслив політик. Відео оприлюднено в YouTube.

За словами депутата, істотне порушення на місцевих виборах - неналежне оформлення виборчих дільниць. Зокрема, відсутня інформація про кандидатів.

"У Києві є дільниці, де відсутня інформація про кандидатів у мери. На деяких дільницях на стінах немає інформації про кандидатів. Це дуже погано, оскільки не можуть виборці ознайомитися з кандидатами. Багато, дуже багато виборців безпосередньо на дільниці приймають рішення з приводу кандидатів і потім голосують", - підсумував Грищук.

читайте такожПоляк рідною мовою проголосував в опитуванні Зеленського

Місцеві вибори в Україні

  • У неділю, 25 жовтня, по всій Україні проходять місцеві вибори.

  • В Ірпені Київської області викрили мережа підкупу виборців. Під підозрою опинився командир одного з факультетів університету Державної фіскальної служби України.

  • В Житомирі підрядники не забезпечили виборчі дільниці нормальними кабінками, тому в хід пішов реквізит лялькового театру-ганчірки, сходи, ширми. На деяких дільницях кабінок для голосування немає зовсім-виборці голосують"на колінах".

  • стала відома явка на місцевих виборах станом на 13: 00, 25 жовтня. Відповідні дані опублікувала Центральна виборча комісія в Facebook. За даними ЦВК, у Києві явка становить 16,2%. Найбільша явка спостерігається в Одеській області-26%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти