Загроза оточення ЗСУ: у Міноборони розповіли про наступ РФ під Лисичанськом

24 червня 2022, 17:55
Найгарячішими ділянками фронту залишаються населені пункти на південному та південно-східному напрямках від Сєвєродонецька, зазначив Олександр Мотузяник.
ЗСУ розтрощили КСП РФ у Луганській області
Тривають запеклі бої під Сєвєродонецьком / facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти прагнуть оточити підрозділи Збройних сил України в районі Лисичанська, заявив представник Міноборони України Олександр Мотузяник.

Як підкреслив він під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ, ворог також прагне домогтися повного контролю над Сєвєродонецьком.

За даними представника Міноборони, найгарячішими ділянками фронту залишаються населені пункти на південному і південно-східному напрямках від Сєвєродонецька.

"Противник значно збільшив кількість авіанальотів. Ворог прагне встановити повний контроль над Сєвєродонецьком, веде наступальні дії, щоб спробувати оточити наші війська в районі Лисичанська і блокувати основні логістичні шляхи", - уточнив він.

Мотузяник додав, що в результаті ударів по Лисичанську і навколишніх селах було зруйновано величезну кількість будівель. Під вогнем знаходяться і такі населені пункти, як Борівське, Верхньокам'янка, Миколаївка, Біла Гора.

читайте такожВихід ЗСУ з Сєвєродонецька: у Міноборони розповіли про "оборонну операцію"

Нагадаємо, раніше військовий кореспондент Юрій Бутусов повідомив у Facebook про те, що українські військові вночі 24 червня покинули частину промзони і вийшли з Сєвєродонецька.

"Ми вийшли з Сєвєродонецька. Сьогодні вночі українські підрозділи організовано покинули частину Сєвєродонецької промзони. На тій ділянці фронту, де я перебував, відхід пройшов під обстрілом, але без втрат. Йти гірко, але це рішення давно вже назріло", - пояснив він.

Дивіться онлайн новини Донбасу

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти