Удари ракетами по кораблях і літаках РФ: експерт про сценарій блокади Криму

23 червня 2023, 13:28
1595
Блокада півострова також може включати збиття важких транспортних літаків РФ, не виключив Петро Черник.
Російські військові, Петро Черник
Петро Черник оцінив перспективи війни в Україні / Міноборони РФ, скрін

Блокада захопленого РФ Криму можлива, але це - дуже складне явище і такого сценарію буде важко домогтися, заявив військовий експерт Петро Черник.

"Питання в тому, як росіяни будуть доставляти в Крим ресурси. Чи можна топити плаваючі баржі, які туди йдуть, або кораблі? Так, але для цього нам потрібні далекобійні ракети", - зазначив він в інтерв'ю Главреду.

Експерт не виключив, що блокада півострова також може включати збиття важких транспортних літаків РФ.

відео дня

"Але історія блокади Ленінграда під час Другої світової війни показує, що блокада може бути тривалим процесом. Це буде залежати від того, наскільки в психологічному сенсі і війська, і населення виявляться стійкими. Тому зараз важко дати оцінку цьому явищу", - зазначив він.

Водночас відповідаючи на запитання про ймовірну відповідь РФ на втрату Криму, Черник додав: "Ну як вона може відповідати? У неї, крім ядерної зброї, нічого не залишилося".

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має намір провести контрнаступ ЗСУ і звільнити, в тому числі, і захоплений агресором Росією Крим. На думку гаранта, успіх військової операції української армії залежить від військової підтримки з боку Заходу.

Віктор Андрусів в інтерв'ю Главреду сказав, що для деокупації Кримського півострова армії України потрібно підійти до Азовського узбережжя і зруйнувати Кримський міст. У такій ситуації окупантам доведеться здаватися.

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що після виходу до Азовського моря сили оборони України завдадуть нових ударів по російських військових об'єктах у захопленому Криму. На думку журналіста, ЗСУ знищать і Чорноморський флот, і Кримський міст.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти