Удар по окупантах в Макіївці: розвідка Британії назвала реальну кількість ліквідованих росіян

28 січня 2023, 10:44оновлено 28 січня 2023, 12:19
Російська владна верхівка до останнього намагалася приховати кількість загиблих.
Макеевка, взрыв
Розвідка Британії назвала реальну кількість ліквідованих росіян/ скрін, УНІАН

Внаслідок удару ЗСУ по місцю розташування російських загарбників в Макіївці були ліквідовані понад 300 окупантів.

Такі дані оголосила розвідка Великої Британії. Зазначається, що країна-агресорка Росія намагалася приховати реальну кількість втрат. Високопосадовці в РФ не могли уникати коментарів щодо цієї резонансної події, тому намагалися виставити все так, нібито у Макіївці було багато поранених, а не вбитих.

"За нашими оцінками, більшість із них, швидше за все, були вбиті або зникли безвісти, а не поранені", ‒ наголосили натомість у британській розвідці.

Велика різниця між справжньою кількістю ліквідованих окупантів і числом, яке назвали в РФ, лише вкотре доводить, що у заявах Москви постійно присутня дезінформації та брехні, наголосили у розвідці Британії.

Удар по окупантах у Макіївці

У ніч з 31 на 1 січня практично під бій курантів було нанесено удар по ПТУ в окупованій Макіївці на Донеччині, де дислокувалися російські окупанти. Повідомлялося, нібито удар був нанесений HIMARSами.

Пізніше стало відомо, що будівля місцевого професійно-технічного училища №19 була повністю знищена. Спочатку повідомлялося, що внаслідок удару загинули приблизно 400 і було поранено 300 окупантів. У мережі повідомлялося, що в Макіївському ПТУ було більше однієї роти окупантів. Крім того, туди прийшли й інші загарбники відзначати Новий рік.

У Міністерстві оборони Росії тільки через 2 дні зізналися, що був нанесений удар. Проте вони заявили, нібито у результаті удару по будівлі колишнього профтехучилища в окупованій Макіївці, в якому перебували мобілізовані солдати російської армії, загинули тільки 63 військових.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти