​У Зеленського зробили заяву про співпрацю з МВФ​

21 грудня 2020, 21:22
Радник президента назвав позитивні сигнали у співпраці з МВФ.
​У Зеленського зробили заяву про співпрацю з МВФ​
Україна залишається в stand-by програмі МВФ / Reuters

​Радник президента Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко заявив, що відновлення діалогу України з Міжнародним валютним фондом є позитивним сигналом, який дає надію на нові кредити в рамках програми співпраці.​

"Перше - це дійсно позитивний сигнал, що місія МВФ вже почала працювати в Україні. Те, що вони не приїхали, а працюють в онлайн-режимі – це така практика поточного часу.

Друге - що стосується проблем з нашою внутрішньою ситуацією, насамперед із штучно створеною конституційною кризою, про яку говорив і МВФ, і президент України. МВФ це досить чітко розуміє, і якби вони не бачили, що ми в змозі вирішити подібного роду проблеми, вони б і не оголосили про свою місію", - сказав радник Зеленського, передає телеканал Україна 24.

читайте такожМінфін завершив переговори з МВФ: що вирішили щодо бюджету

За його словами, Україна залишається "в колишній stand-by програмі, яка була відкрита в минулому році і розрахована на 5 млрд доларів".

Україна-МВФ - про що раніше повідомляв Главред:

  • В Офісі президента України Володимира Зеленського 16 жовтня заявляли, що Київ розраховує на отримання нового траншу від МВФ наприкінці 2020 – початку 2021 року. У Фонді, у свою чергу, чекали від України виконання низки умов.
  • У МВФ піддали критиці вердикт КСУ щодо скасування електронного декларування і запевнили, що боротьба з корупцією в Україні – невід'ємний елемент співпраці Фонду та Києва.
  • Президент Володимир Зеленський 2 січня підтвердив інформацію про те, що представники МВФ не збираються з візитом в Україну через скандального рішення КСУ щодо е-декларацій.
  • У Міністерстві фінансів 26 листопада заявили, що переговори з Міжнародним валютним фондом, в рамках яких Київ презентував Фонду проект бюджету на майбутній рік, завершилися успішно. Внаслідок цього МВФ надає можливість перегляду програми співпраці stand-by і має намір продовжити процес надання нового кредиту Україні.
  • 4 грудня Рада прийняла закон про відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування доходів політиків і чиновників в Україні. Однак санкція закону передбачає не позбавлення волі, як було до резонансного вердикту КСУ, а її обмеження та громадські роботи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти