У Шойгу нагадали про введення військ РФ в Україну і загрожують захопити Лівобережжя

10 квітня 2021, 04:39
1770
У 2014 і 2015 роках РФ вводила угруповання військ на територію України, заявив Руслан Пухов.
У РФ пригрозили новим ударом по Україні
Армію РФ стягують на кордон України / Reuters

Росія є гарантом терористичних "ДНР" і "ЛНР", однак не може оголосити свої гарантії прямо, тому змушена приховувати і замовчувати військові заходи щодо стягування військ на кордон України, заявив член громадської ради при Міністерстві оборони РФ, директор Центру аналізу стратегій і технологій Руслан Пухов.

"Фактично ж з боку Росії проводиться концентрація значного угруповання військ, щоб у разі українського нападу на "ДНР" і "ЛНР" зробити ефективну масштабну контрнаступательную операцію для повного розгрому українського військового угруповання, як мінімум в Донбасі, а швидше за все, і на всьому Лівобережжі України", - заявив він в інтерв'ю Фонтанке.

Він нагадав, що ситуація, що склалася, не унікальна, оскільки в 2014-2016 роках російське військове угруповання на кордоні з Україною підтримувалося по ротації безперервно, з періодичним посиленням у разі загострень.

"Наприкінці серпня 2014 року введення обмеженого угруповання (вісім батальйонних тактичних груп) дозволило здійснити розгром наступаючих українських військ і змусило Україну до припинення наступальних дій проти "ДНР" і "ЛНР" і до підписання Мінських угод. На початку 2015 року введення зовсім невеликого контингенту дозволило влаштувати українським силам котел в Дебальцеве і змусити Україну остаточно прийняти Мінські угоди", - додав Пухов.

читайте такожУ Путіна звинуватили Київ у загостренні і пообіцяли захистити Донбас

Погрози Дмитра Козака на адресу України:

  • Раніше Дмитро Козак заявив про те, що Росія готова "встати на захист" жителів Донбасу.
  • Москва піде на такий крок у разі необхідності, заявив він.
  • Він додав, що активізація бойових дій на Донбасі стане "початком кінця України".
  • "Я вважаю, що початок бойових дій-це початок кінця України. Це самостріл-постріл собі не в ногу, а в скроню", - заявив Козак.

Загострення на Донбасі:

  • Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що Росія під виглядом підготовки до стратегічних навчань Захід 2021 стягує з усієї території РФ батальйонні тактичні групи к східним кордонам України.
  • В ході позачергового засідання Верховної Ради виступив Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. Він розкрив деталі загибелі 4 українських військових на Донбасі поблизу шумів. За його словами, військові загинули від снайперського пострілу під час розмінування району насосної станції.
  • Верховна Рада прийняла постанову, в якій засудила загострення бойових дій на Донбасі. Український парламент зажадав від Росії негайно припинити бойові дії і закликав світову спільноту вплинути на РФ.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти