У однорічної дитини на Рівненщині виявили поліомієліт: у хлопчика відмовляють ноги

7 жовтня 2021, 17:14
Вірус підтвердили ще у шістьох його братів та сестер.
отруєння, дитина
Хвороба почала прогресувати / скріншот

На Рівненщині у дитини діагностували поліомієліт. Зараз він не встає на ноги, повідомили лікарі.

Малюкові рік і чотири місяці, він виховується в сім'ї, де десять дітей, а коли він потрапив до лікарні, ноги вже були слабкими, пише "ТСН".

Дитина не була вакцинована - батьки свідомо відмовлялися від обов'язкових щеплень з релігійних міркувань. При обстеженні сім'ї, вірус також був виявлений ще у шести дітей, але парезу кінцівок у них немає.

Зараз фахівці проводять епідрозслідування, адже поліомієліт - вірусна інфекція.

Поліомієліт: що потрібно знати про хворобу

Це гостре висококонтагіозне вірусне інфекційне захворювання, обумовлене ураженням сірої речовини спинного мозку поліовірусом і характеризується переважно патологією нервової системи.

читайте такожОбмеження через Covid-19 спровокували спалахи поліомієліту та коруХвороба здатна вражати центральну нервову систему і приводити до паралічу. І ці процеси попри лікування, незворотні. Його можуть підхопити як вакциновані діти, так і дорослі — частіше через брудні руки, їжу і воду.

Раніше ми розповідали, що в Дніпрі у 15-річного школяра Владислава Щирого стався інсульт. Підліток знепритомнів і впав у кому. Його терміново доставили на лікування до медичного закладу в столиці. Зараз хлопцеві набагато краще.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти