Важка операція: лікарі дістали гранату з тіла бійця ЗСУ і врятували йому життя

5 лютого 2023, 15:41
Медики провели витягли бойову частину гранати з тіла бійця ЗСУ. Вона обпекла велику ділянку його шкір і застрягла в тазостегновій частині тіла.
ВСУ, лікарі
Лікарі дістали гранату з тіла бійця ЗСУ і врятували йому життя / Колаж фото УНІАН і ua.depositphotos.com

Військові медики витягли бойову частину дульнозарядної гранати з тіла військового Збройних сил України. Така історія і фото опубліковані на Telegram-каналі Military Media Center.

За словами лікарів, боєприпас пропалив велику ділянку шкіри чоловіка і застряг в тазостегновій частині його тіла.

У лікаря, який очолював колектив медиків, було всього кілька хвилин на те, щоб прийняти рішення з приводу негайної операції.

"При огляді лікарем-хірургом, у хворого була виявлена бойова частина гранати типу ВОГ, яка пропалила великий масив шкіри пацієнта. Хірургом було прийнято негайне рішення про оперативне втручання", - йдеться в тексті.

Після важкої операції гранату успішно витягли і негайно передали саперам для знешкодження.

Нагадаємо, нещодавно серйозні поранення на сході України отримав виконавець головної ролі у фільмі Олега Сенцова "Носоріг" Сергій Філімонов. Чоловік пішов на фронт з перших днів війни. Наприкінці червня він на кілька днів повернувся до Києва, після чого знову поїхав на фронт. Окупанти накрили "Градом" позиції українських військових, у Філімонова потрапили щонайменше 8 осколків.

Також стало відомо про те, що в боях за Україну у Донецькій області загинув доброволець - 30-річний громадянин Швеції. Загиблий боєць раніше служив у Повітряних силах Швеції, був у званні лейтенанта. В Україну чоловік приїхав кілька місяців тому, щоб допомагати в підготовці військових. Чоловік отримав смертельне поранення в груди в ході боїв на фронті.

Інші новини про війну в Україні:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти