Тука пояснив, чи варто очікувати від росіян військової підлості 24 лютого

22 лютого 2023, 02:05
18010
Георгій Тука ще раз закликав українців пильності не втрачати по-максимуму - адже досить імовірно, що Кремль 24 лютого захоче завдати нового удару.
Танк, ТУка
Чи варто очікувати від росіян військової підлості 24 лютого: прогноз Георгія Туки / колаж фото ua.depositphotos.com і УНІАН

24 лютого 2023 року, в першу річницю початку повномасштабного російського вторгнення в Україну у Путіна і у Кремля навряд чи вийде влаштувати щось серйозне в плані наступу на ЗСУ. Про це під час чату на Главреді сказав колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, а також екскерівника Луганської військово-цивільної адміністрації Георгієм Тукою.

"Існує точка зору, що Путін і росіяни люблять сакральні дати, ось і на річницю спробують щось викинути. Але я не бачу об'єктивних передумов для того, щоб сталося щось реально значуще протягом тижня-півтора. Звісно, вони нарощуватимуть свою міць на Луганщині та Донеччині. Але я не думаю, що вони до того моменту спробують здійснити атаку з боку Білорусі, принаймні, поки немає свідчень, що у них зібрано достатньо сил для таких дій з півночі. Так що ніяких передумов для будь-яких сакральних дій я особисто не бачу. Можливо, щось станеться на політичному рівні, але якісь масштабні атаки навряд чи будуть", - сказав він.

Проте, Тука закликав українців пильності не втрачати – адже ймовірний новий масштабний удар Росії по Україні.

"Втім, варто очікувати потужного ракетного удару в черговий раз. Якраз пройде два тижні - той період, за який росіяни накопичують нові ракетні запаси. Тому ракетним обстрілом Росія може спробувати влаштувати Україні "приємну річницю". Але, найімовірніше, вони це зроблять не 24 лютого, а 23-го або в ніч з 23-го на 24-е, об'єднавши День Радянської армії ("дамо бандерівцям підкурити") з річницею російської "спецоперації"", − підсумував він.

Можливий наступ російських агресорів на Україну

Раніше американський військовий аналітик Філліп Карбер заявив про те, що російські окупанти можуть відновити спробу нового "броньованого" наступу, коли це дозволять рельєф місцевості і погодні умови.

"Росіяни фактично вивели свої війська з усього північного сходу. Думаю, що вони туди завжди можуть повернутися, адже на північ від Сум і Конотопа є дуже швидкісний маршрут, пряма дорога до Києва. І знову ж таки, як тільки вони прорвуться через річку біля Конотопа, там до передмістя Києва в сухий сезон відкрита місцевість", — підкреслив він.

У свою чергу американський генерал у відставці Бен Ходжес заявив, що Україна може звільнити окупований Крим до кінця літа, якщо західні партнери нададуть ЗСУ необхідну зброю і далекобійні ракети.

"Україна планує звільнити Крим, і я дуже сподіваюся, що це відбудеться до кінця літа за умови, що західні країни нададуть Україні все те, що вам потрібно і ви просите, і, звичайно, ракети потрібної дальності", — вважає він.

Інші новини про війну Росії та України:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти