Трупи в підвалах і на вулицях, а живих не випускають з будинків: окупанти довели Київщину до катастрофи

8 березня 2022, 18:06оновлено 9 березня 2022, 09:27
Міжнародне співтовариство має докласти зусиль з порятунку мирного населення від загибелі.
Трупи в підвалах і на вулицях, а живих не випускають з будинків: окупанти довели Київщину до катастрофи
Окупанти довели Київщину до гуманітарної катастрофи/ facebook.com/mvs.gov.ua

В Ірпені, Ворзелі, Бучі, Гостомелі, Забуччі та Михайлівці-Рубежівці Київської області склалася гуманітарна катастрофа.

Війська РФ не дозволяють місцевим жителям виходити з дому, а "Червоному Хресту" - прибирати трупи, повідомили в МВС України.

"Іноді людські будинки обстрілюються окупантами з різних видів зброї. За Ірпінь ведуться бої. Війська РФ розбомбили Ірпінську міську поліклініку і новий медичний центр, медперсонал і деяку медичну техніку вдалося евакуювати. Частину медикаментів і раніше ввезеної гуманітарки захопили окупанти",- йдеться в повідомленні.

відео дня

Меру Ірпеня війська РФ погрожували вбивством і вимагали здати Ірпінь, але Ірпінь не здається.

читайте також"Постійно ведуться бої, але ми не відступаємо": що зараз відбувається на підходах до Києва"У всіх перерахованих вище населених пунктах відсутній мобільний зв'язок, світло, водопостачання. Через пожежі у багатьох мікрорайонах довелося відключити газопостачання.7 березня в Бучі був підірваний Інститут скловолокна. Випаровування ацетону та інших хімічних речовин чорним димом піднялися в небо в бік Ірпеня та Михайлівки-Рубежівки. У всьому Приірпінні - трупи в підвалах і на вулицях, окупанти не дозволяють забирати тіла навіть "Червоному Хресту", обстрілюють авто гуманітарної допомоги", - йдеться в повідомленні.

Ірпінь, Буча, Гостомель, Ворзель, Михайлівка-Рубежівка, Забуччя - вже Епіцентр гуманітарної катастрофи.

"Невідкладно необхідний безпечний зелений коридор для виходу в Ірпінь і подальшої евакуації через Київ для жителів Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Ворзеля, Михайлівка-Рубежівки, Забуччя. У ці населені пункти окупанти не дозволяють провозити гуманітарну допомогу! Місцеве населення морять голодом і холодом в підвалах, тримаючи їх в якості заручників. Закликаємо все міжнародне співтовариство докласти зусиль з порятунку мирного населення від загибелі",- підсумували в МВС.

Нагадаємо, у Службі безпеки України повідомили, що виходячи зі свідчень російського військового, який потрапив під обстріл від своїх же товаришів, армія РФ має пряму вказівку розстрілювати українське цивільне населення.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти