Терор українських міст Росії просто так не зійде - Зеленський

26 липня 2022, 23:34
Президент країни згадав про ранковий потужний обстріл росіянами селища Затока в Одеській області.
Зеленський війська РФ
Обстріли росіянам просто так не зійдуть з рук - Зеленський / Колаж Офіс президента, УНІАН

Ворожі війська своїми постійними обстрілами тероризують багато українських міст і сіл, але вони мають знати, що це їм просто так не зійде з рук, повідомив глава держави Володимир Зеленський під час свого вечірнього звернення у вівторок, 26 липня.

"Постійний російський терор Харкова і області, Миколаєва, міст і сіл Запорізької області, Дніпропетровщини, Донбасу, прикордонних районів Сумщини, Чернігівщини - все це окупантам просто так не зійде", - сказав Зеленський.

Президент країни пригадав про ранковий потужний обстріл росіянами селища Затока в Одеській області.

відео дня

"Знову ракетами. По звичайних будинках. Ракети, призначені для знищення військових кораблів та інших значущих цілей. Саме такою важкою зброєю російська армія руйнує звичайний приватний сектор поблизу моря. Люди там жили, відпочивали. І ми за це будемо обов'язково бити у відповідь, щоб там не брехало про такі обстріли російське міністерство оборони", - сказав глава держави.

читайте також"Потрібно бити у відповідь": Зеленський відреагував на шантаж РФ

Війна Росії проти України

Президент Володимир Зеленський 25 липня в ході свого вечірнього відеозвернення фактично відповів очільникові МЗС РФ Лаврову на його заяву про нібито намір Росії, мовляв, "позбавити українців від антинародного і антиісторичного режиму". Президент підкреслив, що нападати на Україну можуть тільки ті, хто не знає історії країни. Українці ніколи не віддадуть свою незалежність.

Новини Донбасу онлайн

Радник керівника Херсонської ОВВА Сергій Хлань заявив, що на Південному фронті стався перелом – ЗСУ отримали перевагу над військами РФ на Херсонщині та перейшли до контрнаступальних дій. За його прогнозом, окупований Херсон можуть звільнити вже у вересні.

Заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін розповів про те, що Україна готується до гіршого сценарію. За його словами, Путін може "дотиснути" Лукашенка, і тоді виникне ризик нападу Білорусі на північні і західні області України. Держава вже працює над зміцненням оборони на декількох напрямках.

Увечері, 25 липня, війська Росії потужно обстріляли прикордонний район на Чернігівщині з "Градів", повідомляє начальник Чернігівської обласної Військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти