Світло відключатимуть не всім: кому з українців не доведеться сидіти в темряві

26 вересня 2023, 20:59
7306
Деяким громадянам не будуть відключати світло навіть у разі, якщо у них є заборгованість за електроенергію.
Електрика
Деяким українцям не будуть відключати світло навіть у разі заборгованості / pixabay.com

В Україні деяким громадянам можуть не відключати світло не тільки під час аварійних ситуацій, а й у разі заборгованостей. Така інформація з'явилася в проекті постанови Мінсоцполітики.

Уряд планує заборонити відключати електроенергію деяким вразливим категоріям українців:

  • одержувачі житлових субсидій,
  • громадяни з інвалідністю I-II групи, в тому числі у тих, хто доглядає за дитиною з інвалідністю або громадянином з інвалідністю з дитинства, які не є одержувачами житлових субсидій,
  • особи, які утримують дитячі будинки сімейного типу та не є одержувачами житлових субсидій,
  • багатодітні та малозабезпечені сім'ї, які не отримують житлові субсидії,
  • прийомні сім'ї, які виховують трьох і більше дітей і не отримують житлові субсидії,
  • побутові споживачі електроенергії в житлових приміщеннях, життя і здоров'я яких залежить від безперервної роботи медичного обладнання, що працює від електричних мереж, що підтверджується відомостями та/або документами.

Щоб отримати статус вразливого громадянам можна звернутися особисто або в електронній формі через особистий кабінет на офіційному сайті постачальника універсальних послуг. Для цього потрібно підготувати заяву про постановку на облік, щоб підпадати під спеціальні заходи.

відео дня

Це звернення буде розглядатися протягом 10 робочих днів. Після його прийняття громадяни будуть повідомлятися в квитанції та особистому кабінеті на офіційному сайті компанії.

Чи будуть відключення світла в Україні восени

Графіки відключення світла вже розробили в деяких областях України. У разі атак на енергоінфраструктуру з боку Росії віялові відключення можуть застосовуватися вже з 1 жовтня.

Чи будуть відключати світло з 1 жовтня, розповіли в Міністерстві енергетики. Як повідомили у відомстві, незважаючи на графіки, електроенергію відключатимуть лише у тому випадку, якщо російські війська завдадуть ударів по енергетичній інфраструктурі.

В Укренерго розповіли, що буде зі світлом у вересні-жовтні. За словами голови правління компанії Володимира Кудрицького, підготовка до опалювального сезону йде за планом. Світло відключати не будуть, проте ситуація може коригуватися через російські обстріли.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти