Стареньку з Бахмута " мобілізували" з повісткою: в Україні викрили грубий фейк РФ

29 листопада 2023, 19:13оновлено 29 листопада 2023, 20:08
320
В Україні викрили черговий російський грубо зроблений фейк про мобілізацію - і нібито "видану повістку" для 86-річної пенсіонерки з Бахмута.
 Мобілізація, фейк
На фотофейке родичка медика-пенсіонерки показує паспорт і повістку на мобілізацію / колаж Главред, фото Генштаб і ua.depositphotos.com

Російська пропаганда відзначилася новим і вельми грубо зробленим фейком-нібито в Україні мобілізували 86-річну стареньку-медика (мовляв, через те, що у неї прописка в Бахмуті). Про це повідомляють в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Як кажуть українські чиновники, що на фотофейку родичка медика-пенсіонерки показує паспорт і повістку, яку нібито отримала її 86-річна бабуся.

Дівчина каже - мовляв, повістку вручили через те, що у старенької прописка з Донецької області.

відео дня

Але, кажуть українські офіцери, військова частина, в яку нібито направлять служити пенсіонерку, має номер А-7284. Така назва частини справжня- у 2016 році ця військова частина була під шефством Сєвєродонецької райндержадміністрації. З початком повномасштабного вторгнення її переформували в частину тероборони. Місцем дислокації було вказано місто Рубіжне (Луганської області) - влітку практично знищене російськими окупантами.

5676

І, зі зрозумілих причин, вона не могла перебувати в запасі частини в Луганській області і тепер викликатися туди. Також в лже-повістці вказана військово-облікова спеціальність 100915 - "стрілець", хоча жінка є медиком і саме як медика її "мобілізують" (тому у неї повинна бути інша облікова спеціальність).

Мобілізація в Україні

Раніше повідомлялося про те, що в Україні змінять правила відстрочки від мобілізації. У Верховній Раді України працюють над новим законопроектом щодо мобілізації в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новий план мобілізації буде готовий наступного тижня. Президент України анонсував новий комплексний план з мобілізації військовослужбовців в Україні.

Як раніше стало відомо, в Україні можуть змінитися вимоги до відстрочки і правила для студентів. Про це повідомила заступник голови комітету парламенту з питань нацбезпеки Мар'яна Безугла. Вона заявила, що в уряді працюють над законопроектом, проте фінальних пропозицій і тексту проекту поки немає.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти