Термін дії COVID-сертифікатів після одужання скоротили майже вдвічі

6 листопада 2021, 11:37
COVID-сертифікат після одужання від коронавірусу може бути сформований не більше двох разів за один календарний рік, а діятиме він впродовж 105 днів.
Covid-сертифікати
COVID-сертифікат про одужання діятиме не 180, а 105 днів / facebook/diia.gov.ua/

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку формування та використання COVID-сертифікатів. Термін дії міжнародних і внутрішніх сертифікатів після одужання скороченj з 180 до 105 днів.

Про це свідчить постанова Кабміну від 4 листопада 2021 р. № 1156, оприлюднена на Урядовому порталі.

Порядок формування та використання документа, що підтверджує вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання, також доповнено нормою про те, що COVID-сертифікат після одужання може бути сформований не більше двох разів за один календарний рік.

Дивіться відео на тему Чи можна зробити щеплення, якщо людина купила собі "липовий" ковід-сертифікат:

читайте такожДо 3-х років в'язниці: в Україні посилили покарання за підробку COVID-сертифікатівЯк повідомляв Главред, в Україні запустять новий документ - цифровий сертифікат одужання від COVID-19. За допомогою такого сертифіката можна буде відвідувати заклади, працювати і вільно пересуватися червоною зоною карантину.

Отримати документ зможуть лише ті, кому поставили діагноз "коронавірус" після того, як з'явився новий сертифікат. Особи, які перехворіли на коронавірус в 2020 або в 2021 році, тобто до появи документа, отримати його не зможуть.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти