"Порятунку" в Росії шукають не всі: люди відмовляються залишати "ЛДНР"

20 лютого 2022, 17:06оновлено 20 лютого 2022, 17:49
Ситуація в тимчасово окупованому Донецьку трохи змінилася.
ЛДНР, війна, Донецьк,
Багато жителів ОРДЛО відмовилися виїжджати до Росії / Reuters

В тимчасово окупованому Донецьку все частіше гримлять вибухи. Бойовики пропонують жителям міста евакуюватися в Росію, але роблять це далеко не всі.

Місцева мешканка в коментарі "Сегодня" розповіла, що залишилася на підконтрольній бойовикам території, хоч їй і є де жити в Росії.

"Евакуація запропонована, йде, але, наприклад я з сім'єю, навіть при наявності житла в Росії, вирішила залишитися і перечекати. Так само вирішили багато моїх знайомих. Поїхав лише один приятель, який при солідних грошах", - зізналася мешканка Донецька.

За її словами, зараз по місту курсує громадський транспорт, але рідше, ніж зазвичай.

читайте такожБез їжі і даху над головою: евакуйовані жителі "ЛДНР" розповіли, як їх прийняли в Росії"Бачу з вікна, як їде трамвай з людьми. Чула, що на околицях транспорт у дефіциті, там утюжать обстрілами. У місті закриті школи та садочки. Магазини, ринки і лікарні працюють", – додала вона.

Раніше повідомлялося, що громадянам, яких перевезли в Росію в рамках оголошеної "евакуації" ватажками терористичних "ДНР" і "ЛНР", закрили зворотний шлях – всі пункти пропуску в Ростовській області переведені тільки на в'їзд в РФ. Оскільки місць в пунктах тимчасового перебування вже немає, залишилися без даху над головою запропонували переселитися в Мурманську область.

Також Главред писав, що бойовики на Донбасі з угруповань "Л/ДНР" (в особі ватажків Пушиліна і Пасічника) 18 лютого почали "евакуацію" жителів тимчасово окупованих районів до Росії в Ростовську область. Людям обіцяли комфортні умови розселення, але в результаті їх привезли і кинули напризволяще.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти