Приїхали в нікуди, дитячий плач, ні їжі, ні туалетів: вивезені жителі ОРДО поскаржилися на умови в РФ

19 лютого 2022, 14:25
Серед прибулих в Ростовську область дуже багато жінок з дітьми, яким не надали ані їжі, ані можливості сходити в туалет, ні теплих приміщень.
Війна, біженці
Вивезені жителі ОРДО поскаржилися на умови в РФ / Znak

Жителі тимчасово окупованих районів Донецької області, яких терористи почали вивозить в Ростовську область Росії, розповіли, що на кордоні утворилися величезні пробки з автомобілів. Про це повідомляє російське видання Znak.

"Ми приїхали в нікуди. Не знаємо, що робити далі. На місці будемо розбиратися, де жити. Якщо не вистачить місць, будемо просити місцевих жителів", - розповіли донеччанки Христина і Наталя, які приїхали в Ростовську область з дітьми.

За інформацією видання, 18-19 лютого близько тридцяти автобусів з окупованих територій Донбасу прибули в селище Червоний десант, де розташовані багато дитячих таборів і санаторіїв, куди росіяни планували селити жителів ОРДЛО. В автобусах приїхали близько тисячі людей.

відео дня

"Якщо тут замерзнемо до смерті, хто буде за це відповідати?", - з обуренням кажуть вони.

Ті, хто все ж перетнув кордон, не знають, що робити далі, адже вже закінчилися місця в пунктах тимчасового перебування, немає харчування, туалетів і хорошого сигналу мобільного зв'язку.

читайте також"Немає доказів": у Німеччині та Франції відреагували на "евакуацію" з ОРДЛО

Війна на Донбасі та евакуація мирного населення:

У четвер, 17 лютого, під час обстрілу з боку тимчасово окупованих територій ОРЛО один зі снарядів влучив у дитячий садок у Станиці Луганській на Луганщині.

При цьому в російських ЗМІ запустили дезінформацію про те, що в результаті обстрілу нібито постраждав дитсадок на території так званої "ЛНР".

Увечері 17 лютого проросійські бойовики відновили обстріл Станиці Луганської. В результаті обстрілу зруйновано житловий будинок.

18 лютого ватажок терористичного угруповання "ДНР" Денис Пушилін через нібито загострення військового конфлікту на Донбасі оголосив масову евакуацію населення.

Президент РФ Володимир Путін доручив уряду Росії терміново забезпечити виплату кожному прибуваючому в Ростовську область з Донбасу біженцю в 10 тис. рублів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти