Сотні тисяч громадян РФ в Україні: експерт оцінив найгірший сценарій щодо Донбасу

31 січня 2021, 17:29оновлено 31 січня 2021, 22:29
На Донбасі РФ може реалізувати сценарій Молдови і ПМР, не виключив Георгій Тука.
Росія, паспорт
РФ роздає свої паспорти на окупованому Донбасі / УНІАН

В ситуації навколо врегулювання на Донбасі Росія намагається запропонувати Україні асиметричну федерацію, заявив колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій, екс-голова Луганської ВЦА Георгій Тука.

В інтерв'ю Апострофу він підкреслив, "ці два квазісуб'єкти -"ЛНР" і "ДНР" - матимуть можливість блокування будь-яких рішень центральної влади держави, що стосуються зовнішньоекономічних (інтеграція в ЄС) і зовнішньополітичних (інтеграція в НАТО) рішень".

У той же час він звернув увагу, що РФ на Донбасі може реалізувати сцнарій Молдови і ПМР в питанні роздачі російських паспортів.

"Не встигла новообраний президент Майя Санду заявити про те, що російські війська повинні покинути територію Молдови - мається на увазі, територію Придністров'я - як один з російських сенаторів заявив, що на території ПМР проживають близько 200 тис громадян Росії. Заяви президентів їх не цікавлять. Це позиція Росії. Для того вони і роздають ці паспорти", - нагадав він.

Єдиним і найбільш вірогідним виходом з ситуації, що склалася він бачить посилення і поглиблення санкцій проти Російської Федерації.

"Як свого часу, коли Радянський Союз увійшов до Афганістану і зав'язався, він зіткнувся з санкціями, які фактично призвели до економічного руйнування цієї радянської імперії", - додав Тука.

читайте такожКравчук різко висловився про Росію через Донбас

  • Раніше прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков прокоментував ймовірність приєднання окупованого Росією Донбасу до РФ.
  • Він підкреслив, що питання про входження Донбасу до складу РФ ні прямо, ні побічно на порядку не стоїть.
  • "Росія займає послідовну відповідальну позицію щодо захисту інтересів російськомовного населення на Донбасі і продовжить захищати росіян", - сказав Пєсков.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти