"Слава Україні, л*йно - Росії": під Дніпром священик ПЦУ влаштував скандал проти УПЦ (МП)

28 червня 2021, 20:36
У місті Вільногірськ (Дніпропетровська область) священик Православної церкви України взяв на душу гріх лихослів'я і обрушився на колишню УПЦ МП.
12
Під Дніпром священик ПЦУ влаштував скандал проти колишньої УПЦ (МП) / скріншот з відео

У Дніпропетровській області, в місті Вільногірськ, священик Православної церкви України (ПЦУ) на святковому концерті на честь 25-річчя Конституції країни публічно назвав дер*мом священиків і парафіян храмів колишньої Української Православної церкви (Московського патріархату). Відповідне відео було опубліковано на Facebook-сторінці Банду геть.

Свою поведінку клірик обґрунтував існуванням "московських попів-сепаратистів", з якими часто спілкуються жителі регіону, відвідуючи їх проповіді, і додав, що "переживає за Україну". "Зрозуміло? Я вам правду кажу. Я більше ні на які заходи не прийду. Тому що це лайно! Слава Україні, л*йно Росії!",- сказав він.

У залі якісь жінки почали обурюватися-мовляв, священик не культурна людина.

"Я вам скажу, що це за культура – це я переживаю за Україну, а ви тут плескаєте цим всім "попам-сепаратистам". Ось це я вам правду кажу - ні на які заклики не перейду, тому що це дер*мо тут сидить", – сказав він.

читайте такожСвященик ПЦУ підбурював людей у Нових Санжарах до протесту

Нагадаємо, раніше в Одесі храмі Різдва Христового Православної церкви України священнослужителі та парафіяни влаштували масову бійку.

У бійку переріс конфлікт через сварку колишнього і нинішнього настоятелів храму. До 2019 року церква відносилася до УПЦ КП, а після отримання Томосу перейшла до ПЦУ.

Однак місцевий священик не погодився з рішенням нового правлячого Одеського і Балтського архієрея від ПЦУ, відсторонив його від керівництва храмом і приходом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти