Скільки діє імунітет проти COVID-19 після вакцинації - відповідь МОЗ

12 листопада 2021, 16:03оновлено 12 листопада 2021, 18:29
В Україні зараз достатньо вакцин, яких точно вистачить до кінця поточного року, повідомили в МОЗ.
вакцинація
Імунітет після вакцинації поступово згасає / УНІАН

Головний санітарний лікар України та заступник голови МОЗ Ігор Кузін заявив, що імунітет від COVID-19 після вакцинації поступово згасає, але його рівень залишається достатнім для захисту.

Інформація про те, що вакцина дає нам імунітет тільки на шість місяців - не відповідає дійсності, заявив заступник міністра в коментарі "НВ".

"Такою офіційною інформацією ми точно не володіємо. За результатами наукових досліджень, які ми вивчали, бачимо, що імунітет поступово згасає починаючи з восьмого-дев'ятого місяця після базового курсу щеплень. Але його рівень залишається достатнім для того, щоб забезпечувати ефективний захист. Тому зараз базова стратегія - це ревакцинація повним базовим курсом (двома щепленнями) через один рік після проведення первинної вакцинації", - пояснив Кузін.

відео дня

Також він підкреслив, що в Україні зараз достатньо вакцин, яких точно вистачить до кінця поточного року.

читайте такожЛікар розповів, чому непритомніють і піднімається температура після вакцинації"Україна отримала понад 31 мільйон вакцин різних виробників. В Україні доступними залишаються майже 10 мільйонів доз вакцини. Велика частина - це вакцина Coronovac - 4,6 мільйона доз, Moderna — близько трьох мільйонів доз, Comirnaty (Pfizer) — два мільйони доз і 830 доз вакцини AstraZeneca", - розповів Кузін.

Раніше повідомлялося, що найбезпечнішою вакциною від коронавірусу для вагітних є Pfizer. Вона була протестована в повній мірі, сказав головний санітарний лікар України та заступник голови МОЗ ігор Кузін.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти