Мовний скандал у Одесі: магазин Артіль у Машковичів припинив роботу

20 січня 2021, 14:43оновлено 30 січня 2021, 02:07
Ситуація з магазином Артіль у Машковичів сталася через пост у Facebook, який було написано українською мовою російськими літерами.
Артіль у Машковичів
Артіль у Машковичів тимчасово зачинили через погрози на адресу магазину і власника / facebook.com/Imashkevic/

Одеська рестораторка, власниця магазину єврейської кухні Артіль у Машковичів Ірина Машкевич вирішила тимчасово призупинити роботу свого закладу через погрози, які виникли внаслідок інциденту, пов'язаного з набранням чинності норми закону про перехід сфери обслуговування на українську мову. Підприємниця заявила про намір звернутися до правоохоронних органів та ізраїльського посольства.

Як розповіла вона в ефірі 7 каналу, робота закладу припинена через погрози і буде відновлена тільки після того, як скандальну ситуацію вдасться врегулювати.

"Наразі ми не працюємо взагалі, на сьогоднішній день я не маю такої можливості. Я не знаю, хто у мене завтра замовить доставку, розповість про масове отруєння, про волосся або про скло в моїй їжі. Я цього очікую, мені це обіцяли. Тому я змушена призупинити роботу, допоки вся ця ситуація не вляжеться", - сказала Машкевич.

Крім того, за словами жінки, погрози також надходять і на адресу її сім'ї. Прецеденти фіксуються, вона має намір звернутися за допомогою до правоохоронних органів.читайте такожОбслуговування по-новому: що і як змінює мовний закон України з січня

"Погрожують моїм дітям, погрожують моїм батькам підпалами і розправою. Сьогодні о 8 ранку дзвонили. Я це все фіксую, у мене в телефоні вже стоїть режим запису. Це абсолютно все буде передано в належні органи", - додала підприємиця.

Мовний скандал у Одесі

Скандал з магазином доставки єврейських страв у Одесі Артіль у Машковичів стався в суботу, 16 січня, коли набула чинності норма закону про українську мову, яка передбачає перехід сфери обслуговування на державну мову.

На сторінці магазину в Facebook було опубліковано пост українською мовою російськими літерами, що стало причиною скандалу. Пост набрав понад 1,6 тис. коментарів. Пізніше адміністрація магазину заявила, що їм погрожують підпалом і фізичною розправою за знущання над українською мовою.

Закон про українську мову

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти