Ситуація складна, але є можливість доставляти боєприпаси: у ЗСУ розповіли про ситуацію в Бахмуті

6 березня 2023, 06:29
У ЗСУ відповіли, чи можуть постачати захисникам міста зброю та продукти.
Бахмут
Бахмут / соцмережі

ЗСУ продовжують тримати оборону в найгарячішій точці на фронті в Україні - у місті Бахмут у Донецькій області.

Ситуація там складна, але можливість постачання Сил оборони не порушена, розповів речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону у неділю, 5 березня.

Також він зазначив, що постачати боєприпаси і вивозити поранених бійців способи є. Череватий підтвердив, що на Бахмутському напрямку російські окупанти б'ють по важливих для українських військових об'єктах інфраструктури, зокрема по мостах.

Однак підрозділи, які тримають оборону населеного пункту, різними способами знаходять можливість доставляти в місто все необхідне.

"Туди (на Бахмутський напрямок - ред.) є можливість доставляти боєприпаси, провіант, медикаменти, забирати поранених. Я розумію важливість питання, але жодна армія в світі не оголошує про свої тактичні дії", – підкреслив спікер.

Ситуація в Бахмуті

Британський генерал Річард Ширрефф заявив, що армії України, можливо, вдалося досягти стратегічного успіху в ході боїв в районі Бахмута. За його словами, ЗСУ змусили війська РФ зазнати важких втрат в силах і військовій техніці в ході штурму міста. Якщо окупанти таки захоплять Бахмут, їм це нічого не дасть.

Військовий експерт Олег Жданов сказав, що окупаційні війська РФ домоглися часткового успіху в боях за Бахмут. Ситуація критична, існує загроза оточення. Як вважає Жданов, при такій обстановці ВСУ можуть прийняти рішення про вихід з міста.

Радник керівника офісу президента Михайло Подоляк підкреслив, що ЗСУ поки не виходять з Бахмута. Окупанти підірвали міст, який забезпечував належне забезпечення українських військ, проте існують і інші маршрути. У місті йдуть інтенсивні вуличні бої.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти