Секретар РНБО назвав ухвалення закону про олігархів найважливішим днем у новітній історії України

23 вересня 2021, 17:03
За його словами, сьогодні Україна пройшла точку вибору між майбутнім і минулим.
Данилов
Данилов емоційно відреагував на закон про олігархів / УНІАН

Верховна Рада 23 вересня прийняла так званий "закон про олігархів". Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов назвав цю дату "найважливішим днем у новітній історії України".

На думку секретаря РНБО, своїм голосуванням у Верховній Раді народні депутати обрали для України майбутнє без кланово-олігархічної системи. Данилов вважає, що ухвалення закону дасть можливість спробувати побудувати державу рівних можливостей.

"За 30 років нашу країну часто вели хибними шляхами, заводячи в глухі кути або намагаючись направити нас по старому "московському тракту", який усіяний кістками українців. Парламент голосував за хибні закони, а експрезиденти приймали помилкові, інколи згубні, рішення. Сьогодні настав інший час. І час нової дороги ", – гучно висловився Олексій Данилов у своєму пості в Facebook.

відео дня

Данилов подякував усім народним депутатам, які проголосували за законопроєкт президента Володимира Зеленського і "дали шанс на глибинні зміни, і, найголовніше, дали надію на краще майбутнє, на яке українці заслуговують".

За закон голосували 229 "слуг народу"

Зазначимо, що парламент у другому читанні підтримав закон про олігархів, ініційований президентом Володимиром Зеленським. 229 голосів віддали "слуги народу", 18 – "За майбутнє", 11 – "Голос", 15 – "Довіра", 6 – позафракційні. Проти, до речі, проголосували тільки "Євросолідарність" й ОПЗЖ

Вирішувати, хто в Україні є олігархом, буде Рада національної безпеки і оборони України, а також буде створено Реєстр олігархів.

Закон Про статус олігархів

Олігархом визнаватиметься особа, яка має значний економічний чи політичний вплив у суспільному житті. Також щоб вважатися олігархом необхідно мати значний вплив на засоби масової інформації, бути монополістом на загальнодержавному товарному ринку і володіти активами на більш ніж 1 мільйон прожиткових мінімумів (2379 грн). Також документом передбачено створення "реєстру олігархів".

До офіційно визнаних олігархів застосовуватимуть низку обмежень. Зокрема, буде заборонено здійснювати внески на підтримку політичних партій і брати участь у великій приватизації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти