Здай хабарника - отримай 10% грошей: в Україні з 6 вересня запрацює портал викривачів корупції

1 вересня 2023, 15:18оновлено 13 вересня 2023, 20:23
365
"Єдиний портал викривачів корупції" запрацює з 6 вересня. Про повідомив голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков.
НАЗК, купюри
За словами керівника НАЗК, портал буде місцем входу для всіх, хто хоче боротися з корупцією / колаж Главред, фото УНІАН

В Україні вже з наступного тижня, з 6 вересня, почне працювати "Єдиний портал викривачів корупції". Про це в ході пресконференції заявив керівник Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков, повідомляє портал УНІАН.

"Я підписав наказ про запуск з 6 вересня Єдиного порталу викривачів корупції, який забезпечує анонімне або неанонімне повідомлення про корупцію в тій чи іншій організації. Десять органів державної влади вже підключені до нього", - зазначив чиновник.

Також Новіков зазначив, що поступово буде накопичуватися число державних органів, які будуть мати доступ до вищевказаного порталу.

відео дня

За словами керівника НАЗК, портал буде єдиним місцем входу в процес для тих людей, які бажають боротися з корупцією.

Крім того, Новіков анонсував ‒ якщо завдяки повідомленню викривача корупції суд визнає когось винним у ній і виносить рішення про стягнення корупційних коштів, то викривач може отримати 10% від цієї суми. Але максимальна сума при цьому складе не більше 14 млн гривень.

Нагадавши, НАБУ затримало на великому хабарі голову Тернопільської ОВА Михайла Головка та його заступників. За даними слідства відомо, що Головко разом зі своїми помічниками вимагали майже 1,8 млн грн у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об'єктів комунальним підприємством Тернопільської облради.

Також повідомлялося, що нардеп зі "Слуги народу" викритий на викритий на хабарі у розмірі 85 тисяч доларів. Це має бути перший транш за "продаж" землі Національній академії аграрних наук.

Пізніше президент Володимир Зеленський в інтерв'ю журналістці Наталії Мосейчук заявив, що у воєнний час потрібно прирівняти корупцію до державної зради. За його словами, така ініціатива не може діяти постійно в суспільстві, але на час війни – вона допоможе.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти