Російські загарбники планують знести Азовсталь

18 травня 2022, 15:27оновлено 20 травня 2022, 10:57
На місці комбінату окупанти хочуть збудувати технопарк або просто паркову зону.
Російські загарбники планують знести Азовсталь
Російські загарбники планують знести Азовсталь/ Полк "Азов", Reuters

Російські окупанти хочуть знести комбінат Азовсталь і побудувати там паркову зону чи технопарк. Про такі плани заявив ватажок так званої "ДНР" Денис Пушилін, пишуть російські пропагандистські ЗМІ.

При цьому бойовик сподівається, що втілити такі плани у життя їм допоможе Росія. Раніше Пушилін висловлювався щодо того, що хоче зробити курорт з розбомбленого росіянами Маріуполя.

Інформацію про те, що в так званій "ДНР" хочуть знести Азовсталь, підтвердили у Маріупольській міській раді. Відповідне повідомлення з’явилося на її сторінці у Telegram.

У міськраді припустили, що окупанти можуть спішити стерти комбінат з лиця землі, тому що бояться, що в українських військових можуть з’явитися сили для деблокади міста.

"В "днр" планують знести Азовсталь. Навіщо? У ЗСУ скоро з’являться сили для деокупації Маріуполя. Росіяни превентивно знищують важливий для України промисловий комплекс", – зазначають у міськраді.

читайте такожОкупанти визначилися з долею Маріуполя – передають кадирівцям з "правом мародерства"Ще одна причина – російські окупанти хочуть стерти будь-яке нагадування про героїчний подвиг українських військових.

"Окупанти не зацікавлені у відновленні та розвитку Маріуполя. Для них це лише територія для кримського коридору", – додали у Маріупольській міській раді.

Раніше в американському Інституті вивчення війни (ISW) заявили, що Росія могла погодитися на евакуацію українських захисників із заводу Азовсталь у Маріуполі, щоби скоріше оголосити про захоплення міста. При цьому РФ може відмовитися від обміну захисників Маріуполя.

Також раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що евакуаційна операція з заводу Азовсталь в оточеному російськими військами Маріуполі триває.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти