Російські катери активно шастають біля Зміїного: зведення Генштабу ЗСУ

30 травня 2022, 22:20оновлено 31 травня 2022, 20:13
В акваторіях Чорного і Азовського морів, як кажуть в Генштабі, кораблі Чорноморського флоту РФ продовжують блокувати райони бойових дій і ведуть розвідку.
Танк, ЗСУ
Боєць ВСУ / колаж УНІАН і Генштаб

У Херсонській області українські воїни пішли в наступ на позиції окупантів і змусили їх в паніці відступати, а поблизу острова Зміїний було помічено рух агресорських бойових катерів. Про це у вечірньому оперативному зведенні в Facebook повідомили офіцери Генштабу ЗСУ.

"В ході вдалого наступу підрозділів Сил оборони ворог поніс втрати і відійшов з населеного пункту Миколаївка Херсонської області, що призвело до панічних настроїв серед військовослужбовців інших підрозділів Збройних сил Російської Федерації", ‒ відмітили вони.

На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Посад-Покровське, Осокорівка, Нововоронцовка, Благодатне, Партизанське та інші.

відео дня

В акваторіях Чорного і Азовського морів кораблі Чорноморського флоту РФ продовжують блокувати райони бойових дій, ведуть розвідку і забезпечують вогневу підтримку наземним силам окупантів на Приморському напрямку. Триває також блокування цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходиться один носій крилатих ракет морського базування типу"Калібр". При цьому до тимчасово захопленого українського острова Зміїний ра**исти стягують нові катери.

"З метою забезпечення зведеного підрозділу Збройних сил Російської Федерації, що знаходиться на острові Зміїний, відзначений перехід у напрямку острова десантного катера "Дюгонь" і двох протидиверсійних катерів "Раптор"", ‒ додали в Генштабі.

На Донецькому напрямку ворог, крім артилерійських обстрілів, наніс авіаційні удари в районах Новоселівки і Лисичанська, ракетні удари в районах населених пунктів Соледар і Сіверськ.

Далі - на Лиманському напрямку ворог перегрупується і готується до наступу. Намагався провести розвідку маршрутів висування через водні перешкоди.

На Сєвєродонецькому напрямку противник веде штурмові дії в районах населених пунктів: Сєвєродонецьк, Тошківка та Устинівка. Бойові дії тривають.

читайте такожРосія сформувала танковий батальйон у Запорізькій області-Генштаб

Нагадаємо, раніше в Генштабі розповіли про те, що бкількість поранених російських бійців знаходиться в лікарнях прикордонних з Україною населених пунктів РФ.

"Регулярно надходить інформація про зосередження значної кількості поранених військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації в лікувальних закладах прикордонних з Україною населених пунктів", - сказали українські офіцери.

При цьому наголошується, що українські військові продовжують знищувати особовий склад і військову техніку противника.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти