Російська ДРГ, яка готувалася збити пасажирський літак, "погоріла" на постановці нападу на пост ТРО

2 травня 2022, 09:43
Диверсанти боялися самі нападати на українську тероборону, тому шукали акторів, щоб сфальсифікувати напад і показати "докази" начальству.
Російська ДРГ, яка готувалася збити пасажирський літак, 'погоріла' на постановці нападу на пост ТРО
Російська ДРГ, яка готувалася збити пасажирський літак, "погоріла" на постановці нападу на пост ТРО/ УНІАН, Reuters

Російська диверсійно-розвідувальна група, яка планувала збити пасажирський літак над територією РФ чи Білорусі і звинуватити у цьому Україну, "спалилася" на інсценуванні свого нападу на пост української тероборони.

Члени ДРГ боялися самі нападати на пост ТРО, і тому шукали акторів, щоб за їх допомогою зафіксувати сценку псевдонападу і надати "докази" своєму начальству у Москві. На цьому диверсанти "погоріли". Деталі інциденту розповів радник очільника Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

"Вони хотіли розіграти і зняти ролик про те, що вони нібито вбивають, і переслати начальству як звіт про виконану роботу та отримати гонорари. Вони шукали акторів, та на цьому погоріли", – зазначив Арестович.

відео дня

РФ планувала збити пасажирський літак

Раніше у Службі безпеки України повідомили, що знешкодили ворожу диверсійно-розвідувальну групу, яка готувала теракт – планувала збити над територією Росії чи Білорусі пасажирський літак і звинуватити у цьому Україну.

Для цього СБУ провела багатоетапну операцію, адже ворожа ДРГ була глибоко законспірована.

Цивільний борт хотіли обстріляти з переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) "Stinger". Для того, щоб такий ПЗРК викрасти і вивезти з території України, планували "підібратися" і втертися в довіру до українських військових під виглядом волонтерів.

Раніше повідомлялося, що західна артилерія, яка вже почала надходити в Україну, змінить хід війни з Росією. Україна отримає більше переваг на полі бою. Такий прогноз дали американські військові аналітики.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, Росія задіяла вже 65% всіх своїх наземних Збройних сил. Це понад 120 батальйонних тактичних груп, четверта частина з яких, імовірно, вже виведена з ладу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти