Росіяни катують персонал захопленої ЗАЕС та готують провокацію

9 березня 2022, 09:09
Міністр енергетики України б'є на сполох.
Росіяни катують персонал захопленої ЗАЕС та готують провокацію
/ соцмережі

Росіяни катують персонал захопленої Запорізької атомної станції і змусили керівництво станції записати звернення, яке планують використовувати з пропагандистською метою.

Пропагандистська машина Росії створить черговий фейк, що демонструє своїм громадянам і міжнародному співтовариству для виправдання власних злочинів, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко на своїй сторінці в Facebook.

"Працівники Запорізької атомної станції вже чотири дні утримуються в заручниках. Усередині станції знаходяться близько 500 російських солдатів і 50 одиниць важкої техніки. Працівники станції фізично і психологічно виснажені",- йдеться в повідомленні.

відео дня

Галущенко закликав наших міжнародних партнерів вжити всіх заходів для того, щоб заборонити ведення бойових дій навколо атомних станцій, вивести окупаційні війська із захоплених атомних об'єктів і закрити небо над Україною.

читайте такожАтомна війна може початися навіть без запуску ядерних ракет-Глущенко"Аварія на атомних станціях в результаті застосування росіянами зброї призведе до катастрофи загальноєвропейського масштабу. Відповідальність за це буде повністю в Росії. Якщо це станеться, європейцям доведеться змінити затишок своїх осель на радіаційні укриття. Разом ми повинні покласти край ядерному тероризму Росії. Це потрібно зробити зараз - поки не стало надто пізно", - підсумував міністр.

Нагадаємо, напередодні у Запорізькій ОДА заявили, що російські війська покинули Енергодар. Однак пізніше мер міста Дмитро Орлов заявив, що ця інформація не відповідає дійсності.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти