Росія знову стягує війська до кордону з Україною: військовий експерт попередив про небезпеку

7 серпня 2021, 10:24
Біля кордону України вже знаходиться мінімум п'ять батальйонних тактичних груп. Також не менше чотирьох груп знаходяться на стадії перекидання - говорить експерт.

Російська армія
Росія знову стягує війська до кордону з Україною: / УНІАН

Россія продовжує розгортати угруповання військ на території Білорусі під прикриттям військових навчань "Захід-2021", які пройдуть з 10 по 16 вересня. Російські військові помічені на стратегічній рокаді - на трасі Гомель-Брест (М-10), яка простяглася вздовж кордону з Україною. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook військовий експерт Костянтин Машовець.

За його даними, біля українського кордону вже знаходиться мінімум п'ять батальйонних тактичних груп. Також не менше чотирьох таких груп знаходяться на стадії перекидання або підготовці до неї.

відео дня

"Думаю, в "останній момент" до процесу розгортання угруповання ЗС РФ на території Білорусі підключаться і ВКС скрепанутих. Найцікавіше в тому, що російські військові помічені на стратегічній рокаді (трасса Гомель - Брест, вона ж М-10), яка простягнулася вздовж українського кордону", ‒ написав Машовець.

Він зазначив, що перегрупування і зосередження військ почалися раніше навчань "Захід-2021" на майже півтора місяці, що досить рано.

"Мені якось насилу віриться в те, що оркам потрібно майже півтора місяці "по-місцю", щоб підготується до "виключно оборонних навчань". На кой ляд тягти весь цей металобрухт і тушки свого орко-воїнства на місце настільки завчасно?",- додав експерт.

читайте такожЧи може Кремль почати скидати на Україну ракети: військовий експерт оцінив ризики

Нагадаємо, раніше експерт-міжнародник Максим Ялі заявив-публікація російського президента Володимира Путіна "про історичну єдність росіян і українців" може вказувати на можливі плани щодо нового військового наступу Росії на Україну.

Експерт сказав про те, що стаття Путіна може сприйматися в якості інформаційної передумови до нової військової агресії. Тому в Києві повинні бути готові до подібного розвитку подій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти