Військовий експерт пояснив, чому звільнили Хомчака і що тепер чекає на ЗСУ

30 липня 2021, 03:52
Призначення Руслана Хомчака в РНБО було навмисним, щоби контролювати його поведінку, оскільки він має сильний вплив на "генеральську мафію".
Руслан Хомчак
Про Хомчака скоро всі забудуть, вважає Жданов / УНІАН

Новим головнокомандувачем Збройних сил України призначено Валерія Залужного. Перед ним стоятиме завдання "зачистити" команду свого попередника Руслана Хомчака і досягти співпраці з Міністерством оборони, створивши для цього відповідну команду з лояльних людей під міністра Андрія Тарана. Таку думку в коментарі Главреду озвучив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

За його словами, призначення Хомчака першим заступником секретаря Ради національної безпеки та оборони фактично означає, що його "помножили на нуль".

"Це зроблено за принципом "тримай друзів близько, а ворогів – ще ближче", тому що під пильним оком пана Данілова він не зможе нічого зробити, а лише готувати папірці для засідання РНБО, після чого за місяць-два про нього взагалі забудуть (...) Призначення Хомчака в РНБО є навмисним, щоби контролювати його поведінку, адже він має сильний вплив на "генеральську мафію", - зазначив Жданов.

відео дня

Що стосується Залужного, то якщо у нього вистачить командирських якостей, щоби швидко переформатувати Генштаб, то буде шанс показати себе як кризового менеджера.

"Якщо ж цього не станеться, то його швидко замінять – святе місце порожнім не буває", - вважає військовий експерт.

В цілому, за його словами, такі кадрові ротації можуть вплинути на настрої в армії.

"Зараз може початися хвиля звільнень командирів бригад (ключова посада в ЗСУ) - ті, хто був лояльний до Хомчака, будуть намагатися за можливості звільнитися з посад, щоби не потрапити під примусове звільнення. Однак цей процес буде короткочасним, адже відповідні призначення формуватимуть свою внутрішню політику. Але для рядового службовця, який не бере участі в тіньових схемах, особливо нічого не зміниться", - резюмував Жданов.

Як повідомляв Главред, 27 липня стало відомо, що з посади головнокомандувача Збройними силами України йде Руслан Хомчак. Тепер він буде першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони. Михайло Коваль звільнить цю посаду.

На місце головнокомандувача призначено Валерія Залужного - командувача військами оперативного командування "Північ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти