РФ вдарила по Дніпру у День Незалежності: є "приліт"

24 серпня 2023, 06:32оновлено 24 серпня 2023, 08:26
Удар відбувся після попередження про загрозу балістичного озброєння. У Дніпропетровській ОВА повідомили, що внаслідок атаки є постраждалі.
Ракетный удар РФ по Днепру
РФ вдарила ракетою по Дніпру у День Незалежності/ колаж: Главред, фото: Дніпропетровська ОВА, Міноборони РФ

Країна-агресорка Росія атакувала місто Дніпро у ніч на четвер, 24 серпня. Вибухи пролунали близько 02:30.

Відбулося кілька вибухів. Перед цим була оголошена повітряна тривога. У місті є "приліт", повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

"Дніпро. Приліт. Є постраждалі", – написав він у Telegram.

відео дня

Очільник ОВА додав, що вся інформація буде згодом, і закликав нічого не публікувати у соціальних мережах.

Також він зазначив, що на місці події працюють усі служби.

РФ ударила по Днепру
РФ вночі вдарила по Дніпру/ скрін

У Повітряних силах ЗСУ перед вибухами у Дніпрі попереджали, що у Дніпропетровській та ще кількох областях є загроза застосування балістичного озброєння. Після цього повідомлялося, що на Дніпропетровщині працює ППО.

Пошкоджені понад десяток об’єктів, 7 постраждалих

Пізніше в ОВА розповіли, що російські окупанти вночі вдарили по Дніпру ракетами. Одну з ракет збили українські воїни з Повітряного командування "Схід", проте є і влучання.

"Руйнувань зазнав транспортний об'єкт. Постраждали 7 людей – троє чоловіків та четверо жінок, від 32 до 55 років. Здебільшого у них рвані рани та осколкові поранення. Шістьох госпіталізували в стані середньої тяжкості", – повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram.

Він зазначив, що пошкоджень зазнали з десяток об'єктів. Серед них – банк, заправка, готель, агрофірма, виробництво меблів, адмінбудівля. Також внаслідок удару були понівечені 15 кіосків. Крім цього, були пошкоджені два житлові будинки, три автобуси і кілька автомобілів, контактна тролейбусна мережа, водо- і газогони.

"Інформація щодо руйнувань ще уточнюється", – додав голова ОВА.

Ракетні удари РФ по Україні

Нагадаємо, 18 серпня РФ вдарила ракетами по Запоріжжю, були пошкоджені житлові будинки і заклади освіти. Загарбники завдали ракетного удару по одному з районів обласного центру. Вибуховою хвилею було пошкоджено низку будівель.

Наступного дня, 19 серпня, країна-агресорка РФ здійснила ракетний удар по Чернігову, влучивши у центр міста. Внаслідок атаки загинули 7 людей. Серед загиблих – 6-річна дівчинка. Ще одну 12-річну дівчинку терміново доставили в реанімобілі до Києва у важкому стані. Повідомлялося про 180 постраждалих.

Вранці у вівторок, 22 серпня, близько 05:30 країна-агресорка РФ вдарила ракетою по Кривому Рогу Дніпропетровської області. Внаслідок цього було пошкоджено понад 20 приватних будинків та енергетичну інфраструктуру. Постраждав 70-річний чоловік.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти