РФ стрімко наступає на Покровськ: Україна терміново перекинула наступальну бригаду

31 серпня 2024, 13:27
807
Бригаду Нацгвардії України перекинули на схід, оскільки там тривають найважчі бої.
РФ стрімко наступає на Покровськ: Україна терміново перекинула наступальну бригаду
Що відбувається на фронті / колаж: Главред, фото: 33 окрема механізована бригада, скріншот: deepstatemap

Аналітик Forbes Девід Екс повідомив, що на тлі стрімкого наступу на Покровськ, Україна долучила до цього напрямку одну зі своїх небагатьох наступальних бригад - "Кара-Даг".

Повідомляється, що бригада "Кара-Даг" - одна з наступальних бригад Національної гвардії, яку сформували 2014 року. Однак зараз її перекинули перекинули на схід, оскільки там тривають найважчі бої.

"Переміщення бригади чисельністю близько 2000 осіб з її звичайних позицій на півдні України на незнайоме поле бою на сході підкреслює терміновість проблем України між Авдіївкою і Покровськом", - йдеться в повідомленні аналітика Forbes.

відео дня

За даними російських пропагандистів, у ЗСУ все ще є близько п'яти укомплектованих і добре оснащених бригад у резерві.

"Можливо, Україна "планує розгорнути їх в іншому місці та прагне досягти якогось вирішального удару до того, як фронт у Донбасі повністю завалиться", - написав російський пропагандист Євген Норін.

У Forbes ж зазначають, що цим місцем цілком може бути Курськ, де українське вторгнення вже четвертий тиждень не показує жодних ознак зупинки, вважає Forbes.

"Додаючи сили до Курської області й утримуючи їх від Покровська, лідери України роблять ставку на те, що вигоди від їхнього раптового вторгнення на півночі мають більше значення для результату війни, ніж їхні потенційні втрати на сході. Це надзвичайно ризикована гра", - додали в повідомленні.

Що відомо про Forbes

Forbes - американський діловий журнал, заснований у 1917 році, з 2014 року належить гонконгській інвестиційній групі Integrated Whale Media Investments, повідомляє Вікіпедія.

Forbes.com є частиною Forbes Digital, підрозділу Forbes Media LLC. До холдингу Forbes також входить частина RealClearPolitics. Разом ці сайти охоплюють понад 27 мільйонів унікальних відвідувачів щомісяця. Сайт Forbes.com працює під гаслом "Домашня сторінка для світових бізнес-лідерів" і в 2006 році був визнаний найбільш відвідуваним бізнес-сайтом у світі.

Forbes.com використовує "модель дописувачів", в якій широка мережа "дописувачів" пише і публікує статті безпосередньо на сайті.

У 2020 році Forbes отримав нагороду Webby People's Voice Award у номінації "Бізнес-блог/сайт".

Ситуація на Покровському напрямку

Нагадаємо, що військовий розкрив критичну ситуацію під Покровськом. Ніяких послаблень позицій, або зменшення кількості техніки, або зменшення кількості особового складу не спостерігається. Євген Ієвлєв заявив, що така ситуація вже місяць, півтора- два, відбуваються постійні штурми.

РФ готується до прориву, щоб захопити ключову висоту під Покровськом. Аналітик DeepState Роман Погорілий наголосив, що на Донецькому напрямку ситуація погіршується. На південний захід від Птичого розташована одна з ключових висот біля Покровська, яку росіяни намагаються захопити.

У ЗСУ назвали нові цілі РФ після Покровська. Іван Тимочко пояснив, що донецька область - це крайня спроба диктатора Володимира Путіна показати, що він ще може контролювати ситуацію без оголошення будь-якої масштабної мобілізації.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти