Загроза для міст-стотисячників: у ЗСУ назвали нові цілі РФ після Покровська

29 серпня 2024, 17:05
944
У Донецькій області росіяни ще мають тактичну перевагу, нагадав Іван Тимочко.
ВСУ
ЗСУ відбивають атаки РФ / Колаж: Главред, фото: Генштаб ЗСУ

Твердження про те, що якщо окупанти РФ захоплять Покровськ Донецької області, то вони зупиняться, є ілюзією, про що свідчить досвід Авдіївки, заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

"Щодо напрямку Часів Яр - це вихід у бік агломерації міст Краматорськ, Слов'янськ, Дружківка, Костянтинівка. Це по суті напрямок, який закладався від самого початку задуму. Типу це був напрямок північний для того, щоб охопити вже з півночі Донецьку область", - підкреслив він у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна.

Представник Сухопутних сил нагадав про те, що бої за Часів Яр ворог веде вже майже рік.

відео дня

"Я не скажу, що ситуація там різко поліпшується. Але ми повинні розуміти, що Донецька область - це єдина область, де росіяни ще мають тактичного рівня перевагу або де вони змогли сконцентрувати таку кількість військ, що в них є, скажімо, потенціал для просування", - сказав він.

Тимочко пояснив, що Донецька область - це крайня спроба диктатора Володимира Путіна показати, що він ще може контролювати ситуацію без оголошення будь-якої масштабної мобілізації

"Донецька область - це для Путіна та область, яку він сподівається зайняти. Він розуміє, що армія його зупиниться, щоб обґрунтувати, мовляв, ми виконали одну з цілей "СВО", зайняли Луганську, Донецьку області, "всіх переможемо, зараз відпочиваємо", - додав він.

Хто такий Іван Тимочко

Тимочко Іван - учасник бойових дій, чинний військовослужбовець, голова ради резервістів Сухопутних військ Збройних Сил України, ветеран АТО, повідомляє Вікіпедія.

Ситуація на фронті - останні новини за темою

Раніше повідомлялося про те, що Володимир Зеленський скликав на нараду військових. На нарадах детально обговорили за кожним напрямком на фронті, однак найбільше уваги - Покровськ і Торецьк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, як може розвиватися наступ РФ на Покровськ. У незручному та небезпечному становищі можуть опинитися підрозділи в зоні Карлівка - Невельське - Красногорівка - Зоряни.

Як повідомлялося раніше, росіяни захопили ще один населений пункт під Покровськом. Зазначається, що окупанти захопили селище Птиче. Також ворог просунувся були Піщаного, Калинового, у Карлівці, Мемриці, Красному Яру, Михайлівці, Північному, Новоградівці.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти