РФ планує перейти в наступ: у розвідці Британії назвали напрямок

26 серпня 2023, 11:41
Росія хоче спробувати перехопити ініціативу, вважають у британській розвідці.
Російські військові
Російські військові / Радіо Свобода, Міноборони РФ

Найближчим часом російські окупанти можуть активізувати наступ в районі Куп'янська і Лиману, повідомили в розвідці Великобританії.

Незважаючи на український контрнаступ на півдні і під Бахмутом, в районі Куп'янська і Лиману РФ продовжує атакувати і досягає обмеженого локального просування, повідомляє Міноборони Великобританії в соцмережі Х.

"З тим як Україна поступово просувається на півдні, Росія, відповідно до своєї доктрини, повинна була б спробувати перехопити ініціативу шляхом переходу до наступальних дій на оперативному рівні. Куп'янськ і Лиман - один з можливих напрямків, де це може статися", - зазначають британські військові аналітики.

відео дня

Вони не виключають, що російські окупанти збільшать інтенсивність наступальних дій на осі Куп'янськ-Лиман у наступні два місяці. Їх метою може стати просування на захід до річки Оскіл для створення буферної зони навколо Луганської області, додали в британській розвідці.

Screenshot
Публікація британської розвідки / @DefenceHQ

Раніше повідомлялося, що ЗСУ просунулися вперед біля Бахмута: росіяни стягують туди нові сили. Російські військові відновлюють свої сили і перегруповуються на Лиманському і Куп'янському напрямках.

Нагадаємо, раніше російські окупанти обстріляли з РСЗВ місто Лиман у Донецькій області. Жертвами обстрілу стали як мінімум шість осіб, ще п'ятеро - отримали поранення. Росіяни завдали удару по місту з РСЗВ - влучили в приватний сектор. Пошкоджено будинок і магазин.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти