РФ може знову вдарити ракетами по Україні 6 грудня: у ЗСУ попередили про небезпеку

6 грудня 2022, 08:25
Російські загарбники уже традиційно б’ють по Україні у свята. Українців закликали бути готовими до нового удару.
Ракета, ракетный удар, Юрий Игнат
Росія може знову вдарити ракетами 6 грудня/ Reuters, ДСНС України, Командування ЗСУ

Росія може нанести новий ракетний удар по Україні у вівторок, 6 грудня. У загарбників спостерігається тенденція бити ракетами у свята. Крім цього, вони вже не раз діяли за схемою, коли наступного дня після масованої ракетної атаки здійснювали ще одну.

Про це попередив представник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону. За його словами, українці повинні постійно пам’ятати про загрозу.

"Можуть повторити сьогодні (6 грудня – ред.). По-перше, свято (День Збройних сил України – ред.). По-друге, бачимо такі тенденції, що 10-11 жовтня, 17-18 жовтня завдавали ударів один день, на другий завдавали ударів дещо менше, але все-таки завдавали", – пояснив Ігнат.

Він закликав українців бути готовими, але зберігати холодний розум і не панікувати. А ЗСУ тим часом робитимуть свою роботу і захищатимуть громадян, наголосив Ігнат.

Представник командування Повітряних Сил ЗСУ нагадав, що 5 грудня українські військові знищили понад 60 ракет, які запустили російські окупанти, але наша держава ще потребує багато сил і засобів, щоб ефективно боротися із загрозами з неба.

Масований ракетний удар по Україні 5 грудня

Нагадаємо, 5 грудня країна-агресорка Росія масовано вдарила ракетами по Україні. Пуски ракет здійснили стратегічні бомбардувальники РФ, а також кораблі з акваторії Чорного моря.

Внаслідок ракетного удару РФ були пошкоджені два об'єкти інфраструктури, через це в низці областей України застосували екстрені відключення електроенергії.

У Повітряних силах ЗСУ розповіли, що Сили протиповітряної оборони України збили понад 60 з понад 70 випущених ракет. Проте частину з них збити не вдалося, розповів пізніше президент України Володимир Зеленський. Внаслідок влучань загинули чотири людини і були пошкоджені енергооб’єкти, в Україні довелося застосовувати аварійні відключення світла. За словами Зеленського, Україна ще не може повністю закрити все небо.

Також повідомлялося, що на території Молдови впала ракета під час ракетного удару російських загарбників по Україні. Її залишки виявили прикордонники, які патрулювали територію, у фруктовому саду поблизу міста Бричень, повідомили у Міністерстві внутрішніх справ Республіки Молдова.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти