РФ може оголосити про новий "жест доброї волі": Резніков розкрив ймовірний сценарій

2 травня 2023, 13:17оновлено 2 травня 2023, 14:35
1228
Окупанти можуть заявити про загрозу техногенної катастрофи на території своєї країни, не виключив міністр оборони.
Олексій Резніков, військові
Олексій Резніков не виключає новий "жест доброї волі" з боку РФ / Фото: УНІАН, Українська Добровольча армія

Країна-агресор РФ може готувати нову здачу раніше захоплених територій України під приводом "жесту доброї волі", заявив міністр оборони Олексій Резніков.

При цьому у вигляді причини окупанти можуть заявити про загрозу техногенної катастрофи на території своєї країни, підкреслив він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в Кремлі вже шукають варіанти можливих сценаріїв, як можна виправдати всередині свого суспільства черговий успіх української армії.

відео дня

"Якщо вже поспостерігати за низкою публічних висловлювань на російських ресурсах, то можна побачити, що вже звучать фрази, мовляв: "Треба напевно закінчувати СВО", "Треба переходити до оборони", "Треба утримати наші "прибулі" території". Адже в разі чергового успіху української армії, який абсолютно очікуємо і для них, потрібно зрозуміти, як "продавати" у себе всередині, як подавати це народу? У них теж перегріті були очікування: Київ за три дні і так звані три тижні. І хоча пропаганда в РФ працює відмінно, але з кожним разом все складніше", — сказав глава МО.

Разом з тим він не виключив, що в Кремлі вже підшукують варіанти сценаріїв, як це "відіграти", і не виключено, що буде "жест доброї волі" під приводом якогось катаклізму.

"Це не мій прогноз, а роздум, але все ж я не здивуюся, якщо у них з'явиться в сценарії якась проблема, серйозного катастрофічного вигляду, техногенного, на території Росії. Скажімо, що-небудь станеться з електростанцією, гідроелектростанцією, АЕС, з ризики для населення, і це зажадає негайної уваги уряду, акумуляції ресурсів, в тому числі солдатів, і вони нібито зможуть пояснити людям, чому закінчують активні бойові дії в Україні, тобто їм доведеться озвучити "жест доброї волі" під виглядом якогось катаклізму на території РФ", — додав Резніков.

Вірогідність завершення війни

Раніше канцлер ФРН Олаф Шольц раніше заявив, що розв'язана Росією проти України війна зайшла в глухий кут. За його словами, Захід не буде чинити тиск на Київ і змушувати Україну йти на компроміс з агресором. Він закликав Путіна вивести війська з України, після чого переговори можуть стати можливими.

Глава української військової розвідки Кирило Буданов вважає, що в РФ залишилося часу до кінця весни, щоб спробувати досягти хоч якихось військових цілей в Україні. Він також припустив, що "вирішальна битва між РФ і Україною буде Цієї весни і стане останньою до закінчення цієї війни". Втім, конкретних свідчень на підтвердження своїх слів Буданов не надав.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зробив заяву про те, що для України стане перемогою у війні, розв'язаною РФ.

При цьому справжній мир настане після відновлення міжнародно визнаних кордонів України, підкреслив він у своїй колонці для німецького видання Die Welt.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти