РФ кинула на схід понад 180 тисяч окупантів - Череватий

3 липня 2023, 20:52оновлено 3 липня 2023, 21:47
330
Лише на Бахмутському напрямку РФ сконцентрувала близько 50 тисяч російських окупантів.
ВСУ
Російські окупанти кинули на схід 180 тисяч окупантів / Колаж: Главред, фото: 59 ОМПБр Якова Гандзюка, 14 ОМБр Романа Великого

Російські окупанти намагаються завадити українському контрнаступу та зберегти контроль над незаконно захопленими українськими територіями. Вони кинули на схід близько 180 тисяч окупантів. Про це в ефірі телемарафону заявив спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Лише на Лимано-Куп'янському напрямку ворог зосередив понад 120 тисяч своїх окупантів.

"По всій зоні (відповідальності - Главред) понад 180 тисяч солдатів Росії ... На Бахмутському - десь у районі 50 тисяч", - сказав Череватий.

відео дня

Серед них є повітрянодесантні війська, механізовані підрозділи, підрозділи "бойового армійського резерву", територіальні війська та штурмові роти "Шторм Z".

Окупанти намагаються наступати на Лимано-Куп'янському напрямку. За добу ворог здійснив 595 артилерійських ударів. Ворог 8 разів намагався штурмувати позиції українських військових та здійснив 16 авіанальотів.

Натомість ЗСУ дають ворогу відсіч. За добу українські військові ліквідували 57 окупантів та "затрьохсотили" 78 росіян.

Також були знищені:

  • 1 танк Т-72;
  • 2 БМП;
  • БТР 80;
  • гаубиця Д-30;
  • польовий склад з боєприпасами.

Контрнаступ ЗСУ

В Інституті вивчення війни вранці 3 липня повідомили, що Збройні Сили України здійснили контрнаступні операції на шести ділянках фронту. На деяких з них домоглися успіхів.

Видання The Washington Post з посиланням на американського військового писало, що контрнаступ ЗСУ відбувається не дуже швидко з кількох причин. Зокрема, українським військовим заважають швидше рухатися вперед мінні поля, які встановила російська окупаційна армія.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна прагне до звільнення захоплених військами країни-агресора Росії територій. Для повноформатної реалізації контрнаступальної операції ЗСУ потрібен час. Захід повинен прискорити постачання зброї.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти