"Реанімації не здатні забрати всіх": інфекціоніст розповів про реальну ситуацію в лікарнях

28 жовтня 2021, 21:14
За словами медика, в реанімації на здоров'я пацієнта впливає і ситуація, яку він бачить навколо.
коронавірус, реанімація
Коронавірус в Україні / carpathia.gov.ua

Реанімації в Україні забиті, і не здатні забрати всіх хворих. Про це заявив в інтерв'ю для Главреда інфекціоніст Михайло Річняк.

"Реанімації завантажені на 300%, тому що вони не здатні забрати всіх хворих. Багато реанімаційних хворих - киснезалежні. Є певні параметри, коли саме переводити людину в реанімацію - наприклад, коли його сатурація нижче 80%", - говорить медик.

За його словами, в кожному відділенні лікарні лежать, щонайменше, по чотири-п'ять осіб у вкрай важкому стані і чекають місця в реанімації.

"Тому що місця в реанімації неможливо збільшити. Ми не маємо ніякого бажання відправляти людину в реанімацію, тому намагаємося максимально допомогти йому в межах відділення", - говорить інфекціоніст.

Він зазначає, що в реанімації на здоров'я пацієнта впливає і ситуація, яку він бачить навколо.

читайте такожІнфекціоніст назвав дві причини високої смертності в Україні від коронавірусу

"Коли людина лежить в звичайному відділенні, то психологічний стан у нього один, але коли він бачить той жах в реанімації, який там відбувається, то він стресує. Звичайно, більшість людей ми виліковуємо і в найважчий період вони знаходяться саме у відділенні, але якби вони всі бачили багато важких хворих навколо, то це було б робити ще складніше", - заявив Ричняк.

Читайте повне інтерв'ю для Главреда інфекціоніста Михайла Річняка.

Раніше глава Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, при якому розкладі в Україні можуть запровадити загальнонаціональний локдаун. Це може статися за умови переходу всіх регіонів в" червону " зону карантину.

Зокрема, вже найближчими днями буде прийнято рішення про перехід ще п'яти областей в "червону" зону. Серед них - Львівська, Житомирська та Луганська області. Ще дві області Ляшко не назвав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти