Рада схвалила звільнення від мита та ПДВ для обладнання: що відомо

16 липня 2024, 15:50
117
Також від мита та ПДВ звільнено обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам, повідомив Железняк.
Рада схвалила звільнення від мита та ПДВ для обладнання: що відомо
Рада схвалила звільнення від мита та ПДВ для енергетичного обладнання / колаж: Главред, фото: Ярослав Железняк, УНІАН

Верховна Рада України у вівторок, 16 липня, ухвалила закон, який передбачає звільнення від податкових та митних зборів на ввезення в Україну енергетичного обладнання. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк в Telegram.

Він написав, що депутати прийняли в цілому закони №11258 та №11259 щодо скасування податкових та митних зборів для виробництва та/або ремонту машин механізованого розмінування. За них проголосували 305 та 313 нардепів відповідно.

Закони також містять правки, які передбачають звільнення від мита та ПДВ на ввезення в Україну обладнання для енергетики. Йдеться про електрогенераторне обладнання, обладнання для вітро- та сонячної генерації, акумулятори (крім акумуляторів малої потужності).

відео дня

Також від мита та ПДВ звільнено обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам.

Хто такий Ярослав Железняк

Железняк Ярослав - український економіст, викладач Київської школи економіки. Народний депутат України IX скликання від партії "Голос", повідомляє Вікіпедія.

Засідання ВРУ - що відомо про нові прийняті закони

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, депутати ВР хочуть внести правки до закону, згідно з яким призовний вік у межах загальної військової мобілізації в Україні знижено з 27 до 25 років.

Також, раніше, Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт №10379 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за військові правопорушення". "За" проголосували 256 нардепів.

Крім того, у Верховній Раді запропонували новий законопроєкт, який істотно розширює повноваження військової поліції та фактично легалізує доноси за винагороду.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти