Путін сполохався через удар Bayraktar на Донбасі та згадав про Мінськ

13 листопада 2021, 13:46оновлено 13 листопада 2021, 14:57
США підтримали застосування Україною БПЛА на Донбасі, поскаржився президент Росії.
Bayraktar безпілотники дрони БПЛА
У РФ занепокоїлися через застосування Україною Bayraktar на Донбасі / Baykardefence

Президент РФ Володимир Путін прокоментував знищення на Донбасі українським безпілотником російської артилерії, яка вела обстріл мирної території.

В інтерв'ю на росТБ він заявив, що використання Україною БПЛА порушує Мінські угоди. При цьому російський президент промовчав про порушення РФ Мінських угод і безперервні обстріли території України.

"Це авіація, безпілотна, але це авіація, яку застосовують в зоні конфлікту, що суворо заборонено Мінськими угодами і наступними домовленостями. Але ніхто на це навіть не реагує, <...> Європа щось невиразне сказала на цей рахунок, а США взагалі підтримали", - сказав Путін.

Він нагадав, що одночасно з цим НАТО організувала позапланові навчання в Чорному морі. "Складається враження, що нам просто не дають розслабитися. Ну, нехай знають, що ми і не розслабляємося", - підкреслив російський лідер.

Путін вважає, що інших механізмів врегулювання в Донбасі, крім зустрічі "нормандської четвірки", як і раніше немає.

"Я вважаю, що інших механізмів у нас немає, і <...> як би важко не було сьогодні, як би складно не було вирішувати цю проблему, але цим механізмом потрібно скористатися", - сказав він, відповідаючи на питання про врегулювання на Донбасі і про те, чи є сенс збирати саміт в "нормандському форматі".

Путін підкреслив, що механізм зустрічі в "нормандському форматі" потрібно використовувати "хоча б для того, щоб наблизитися до вирішення проблем" на сході України.

читайте такожПотужний удар на Донбасі: Резніков анонсував нові закупівлі БПЛА

Раніше повідомлялося про те, що 26 жовтня ЗСУ застосували турецький безпілотник Bayraktar на Донбасі. Війська відповіли на дії російських гібридних військ "ДНР", які обстріляли позиції ООС у напрямку Гранітного. Була знищена ворожа гармата.

У штабі операції об'єднаних сил підтвердили факт застосування безпілотного літального апарату Bayraktar на Донбасі. Українські військові заявили, що російські бойовики з гаубиць Д-30 обстріляли позиції ЗСУ в районі Гранітного. Поранення отримали два українських військових, один з них загинув. За наказом головнокомандувача військ Валерія Залужного в ситуації був задіяний безпілотник Bayraktar.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти