Удар Bayraktar на Донбасі: експерт пояснив провал РФ

7 листопада 2021, 11:47оновлено 7 листопада 2021, 12:26
На Донбасі У РФ зв'язані руки, бо вона не може використовувати протиповітряну оборону, каже Михайло Самусь.
Bayraktar TB2
Безпілотник Bayraktar TB2 / Twitter / DefenceU

Успішне застосування безпілотника Bayraktar на Донбасі принесло найбільший інформаційний ефект, а не військовий, заявив заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь.

Як підкреслив він у коментарі Оbozrevatel, Росія не змогла його нейтралізувати, адже ворог не має подібної техніки.

Експерт підкреслив, що у Росії є багато макетів подібних БПЛА, але ударного безпілотника, який вже пройшов бойові випробування, досі немає.

Він пояснив, що у РФ є ізраїльські безпілотники, які були закуплені до війни з Україною, проте вони є не ударними, а розвідувальними.

"Я думаю, що у Росії є шанс лише якимось чином скопіювати або вкрасти таку технологію. Але чи вдасться їм довести це до промислових серійних зразків – це питання", – упевнений експерт.

Він вважає, що на окупованому Донбасі У Росії зв'язані руки, тому що вона не може широко використовувати свою протиповітряну оборону.

"Окупаційний контингент, особливо військовослужбовці, завербовані з числа українського населення окупованих територій просто буде деморалізований. Адже ти не знаєш, коли до тебе прилетить ця ракета, виявляється, Росія нічим не може допомогти", – додав Самусь.

Раніше повідомлялося про те, що 26 жовтня ЗСУ застосували турецький безпілотник Bayraktar на Донбасі. Війська відповіли на дії російських гібридних військ "ДНР", які обстріляли позиції ООС у напрямку Гранітного. Була знищена ворожа гармата.

У штабі операції об'єднаних сил підтвердили факт застосування безпілотного літального апарату Bayraktar на Донбасі. Українські військові заявили, що російські бойовики з гаубиць Д-30 обстріляли позиції ЗСУ в районі Гранітного. Поранення отримали два українських військових, один з них загинув. За наказом головнокомандувача військ Валерія Залужного в ситуації був задіяний безпілотник Bayraktar.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти