Донбас перетворять на полігон: експерт спрогнозував відповідь РФ на удари Bayraktar

31 жовтня 2021, 15:57
Українські БПЛА стратегічно військову ситуацію самостійно змінити не зможуть, вважає Олександр Саєнко.
Bayraktar безпілотники дрони БПЛА
Україна застосувала Bayraktar на Донбасі / Baykardefence

Військовий експерт Олександр Саєнко прокоментував застосування ЗСУ на Донбасі ударних безпілотників Bayraktar.

На його думку, українські БПЛА стратегічно військову ситуацію самостійно змінити не зможуть. Як підкреслив він в ефірі каналу Україна 24, будь-яка зброя повинна застосовуватися комплексно.

"На окремих напрямках, припустимо, на танконебезпечних, вони здатні будуть прикрити райони, напрямки можливих ударів. Але не треба забувати, що Росія – потужний ворог", - каже експерт.

Він прогнозує, що у відповідь Росія може намагатися змінити на Донбасі тактику застосування засобів РЕБ.

"Можливо, якісь новіші засоби заведуть, і використовуватимуть це як полігон для відпрацювання системи протидії Байрактарам у цій війні", - не виключив співрозмовник.

На думку Саєнка, росіяни зараз "будуть знову провокувати Україну, дивитися, як вона буде відповідати, чи будуть Байрактари застосовані знову".

читайте такожМЗС Туреччини закликало Україну не використовувати назву "турецький Байрактар"

Раніше повідомлялося про те, що 26 жовтня ЗСУ застосували турецький безпілотник Bayraktar на Донбасі. Війська відповіли на дії російських гібридних військ "ДНР", які обстріляли позиції ООС у напрямку Гранітного. Була знищена ворожа гармата.

У штабі операції об'єднаних сил підтвердили факт застосування безпілотного літального апарату Bayraktar на Донбасі. Українські військові заявили, що російські бойовики з гаубиць Д-30 обстріляли позиції ЗСУ в районі Гранітного. Поранення отримали два українських військових, один з них загинув. За наказом головнокомандувача військ Валерія Залужного в ситуації був задіяний безпілотник Bayraktar.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти