"Путін піде на Київ і далі": захоплення частини України Кремль втюхає росіянам як перемогу – політолог

2 лютого 2023, 13:09
Навіть якщо окупанти зупиняться на адмінмежі Донецької та Луганської областей, диктатор РФ подасть це росіянам "у переможних кольорах".
Российские военные, Владимир Путин, Дмитрий Орешкин
Захоплення частини України Кремль втюхає росіянам як перемогу у війні, каже політолог/ Міноборони РФ, сайт Кремля, скрін

Російський диктатор Володимир Путін не зупиниться в Україні сам, якщо його не зупинити. Він не відмовився від своєї ідеї захопити усі українські території, тому в разі успіху окупантів на сході та півдні диктатор РФ відправить їх знову на Київ і далі.

Проте українські військові ефективно протистоять путінській армії. Тому у разі неможливості рухатися далі, Путін може спробувати повністю захопити Донецьку та Луганську області у їхніх адміністративних межах й оголосити, нібито завдання в Україні були виконані. Таку думку висловив російський політолог Дмитро Орєшкін в інтерв’ю Главреду.

"Якщо Путін руками Герасимова і Шойгу відсуне кордон до меж Донецької області, то він може сказати про виконання завдання. Мовляв, ми "захистили російських людей Донецька і Луганська", зменшивши їхню чисельність наполовину, якщо не до однієї третини. Але за допомогою телевізора він зможе втюхати це своєму населенню", – зазначає політолог.

Проте потім у російського диктатора почнуться труднощі. Він зіткнеться з тим, що економіка буде вбита, газові та нафтові ринки втрачені, і виявиться, що кваліфіковані кадри розбіглися.

Хто такий Дмитро Орєшкін

Дмитро Орєшкін – радянський і російський учений – політичний географ, політолог, кандидат географічних наук, провідний науковий співробітник Інституту географії РАН, пише Вікіпедія.

Диктатор РФ також спробує втримати ті окуповані території, які дозволили йому створити сухопутний коридор з Росії до Криму.

"Путін розфарбує досягнення адмінкордонів Донецької та Луганської областей "переможними" кольорами. При цьому він постарається втримати половини Запорізької та Херсонської областей, розповідаючи про те, що РФ ще й проклала сухопутний коридор до Криму. І це буде сприйнято в Росії як досягнута мета", – зазначає політолог.

Раніше військовослужбовець ЗСУ, журналіст і політолог Кирило Сазонов висловив думку, що Путін не відмовився від своєї ідеї захопити всю Україну. Тому не варто помилково думати, що він може сам зупинити свою армію на якійсь межі і задовольнитися цим. Якщо російським окупантам вдасться захопити ще частину українських територій, то вони будуть намагатися рухатися ще далі, зокрема й на Київ.

Нагадаємо, політичний аналітик Олександр Кочетков назвав дві умови, за яких РФ зможе підібратися до Києва. За його словами, для того, щоб окупанти змогли дійти до тих позицій, що були зайняті у 2022 році, їм знадобитися ефект несподіванки та величезна кількість особового складу.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти