"Путін повинен забратися з Донбасу": Кравчук різко звернувся до РФ

10 грудня 2020, 10:06оновлено 10 грудня 2020, 12:38
Україна змушена шукати нові шляхи, щобы домогтися миру.
Кравчук
Леонід Кравчук / УНІАН

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що якщо Росія й надалі блокуватиме рух до миру на Донбасі, то Україна буде змушена шукати інші способи впливу на РФ.

Про це Кравчук сказав в інтерв'ю Obozrevatel.

Кравчук зазначив, що одним з таких способів впливу може бути відключення Росії від міжнародної розрахункової системи SWIFT. При цьому політик уточнив, що це його особиста думка.

відео дня

"Зараз РНБО працює над пошуком нового підходу, нового рішення в цьому питанні. Його часто називають "планом Б", але це не має значення. Я думаю, що серед кроків цього нового підходу може бути і моя пропозиція", - вважає перший президент України.

Кравчук зазначив, що Україна змушена шукати нові шляхи.

"Ця наша дія не є дією бажання. Це вимушена дія. А що потрібно? Потрібно просто Росії забрати свої військові формування з Донбасу, забрати зброю, вивести звідти найманців, так званих "добровольців", міжнародні терористичні групи різного характеру. І тоді Україна буде спілкуватися з українцями, а не з чужинцями на непідконтрольних сьогодні територіях", - сказав політик.

При цьому глава української делегації в ТКГ висловив надію, що Україна зможе домовитися і переконати РФ та їй не доведеться діяти "через коліно" або через силу.

читайте такожПропозиції України щодо нових санкцій проти РФ закінчаться нічим

Нагадаємо:

  • Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що якщо Росія не робитиме жодних кроків назустріч Донбасу, то Україна може наполягти на посиленні санкцій проти Москви, наприклад, відключити Росію від міжнародної платіжної системи SWIFT.
  • 9 грудня перший президент України, голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що влада України ще не розробила так званий план Б щодо досягнення миру на Донбасі. Очікується, що його затвердить Рада національної безпеки і оборони.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти