Припинення вогню на Донбасі: Макрон і Путін домовилися про саміт з безпеки

20 лютого 2022, 17:26
Президенти Франції і РФ погодилися з необхідністю знайти дипломатичне рішення.
Еммануель Макрон, Володимир Путін
Володимир Путін і Еммануель Макрон / Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон телефоном обговорив ситуацію навколо нарощування числа військ РФ на кордоні з Україною з президентом Росії Володимиром Путіним.

Макрон і Путін в ході телефонної розмови в неділю домовилися про необхідність знайти дипломатичне вирішення української кризи, повідомляє прес-служба Єлисейського палацу.

Міністри закордонних справ двох країн зустрінуться з цією метою найближчим часом і працюватимуть над можливим самітом на вищому рівні з Росією, Україною та союзниками для встановлення нового порядку безпеки в Європі, йдеться в повідомленні Єлисейського палацу.

Під час телефонних перемовин президенти домовилися організувати зустріч Тристоронньої контактної групи по Україні "в найближчі години", йдеться в повідомленні Єлисейського палацу.

Зустріч необхідна для того, щоб всі зацікавлені сторони "підтвердили свою прихильність припиненню вогню" на лінії зіткнення.

Крім того, президенти Франції і РФ домовилися відновити роботу в нормандському форматі "на основі обмінів думками і пропозицій, зроблених Україною в останні дні", повідомили в представництві французького президента.

читайте такожПутін не зупиниться на Україні, країни Балтії в небезпеці-глава британського МЗС

Раніше повідомлялося про те, що після переговорів з Путіним лідер Франції подзвонив президенту України Володимиру Зеленському.

В ході переговорів Зеленський заявив Макрону, що виступає за введення режиму тиші і скликання контактної групи.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти