Уряд розбереться: Зеленський відповів на петицію про дозвіл чоловікам виїжджати з України

11 червня 2022, 10:33
Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про скасування заборони виїзду військовозобов'язаних за кордон. Він доручив уряду розглянути ці питання
Зеленський, прикордонник
Володимир Зеленський / Колаж Фото УНІАН та Держприкордонслужба

Український лідер Володимир Зеленський доручив українському уряду розглянути питання, які були порушені в петиції про скасування заборони виїзду з України для чоловіків призовного віку. Таке повідомлення опубліковане на офіційному інтернет-сайті президента.

Петиція набрала необхідні для розгляду Зеленським 25 тисяч голосів ще наприкінці травня нинішнього року.

У текст її автор пропонував віддавати при мобілізації в умовах воєнного стану пріоритет чоловікам-добровольцям, а для інших ‒ краще відкривати кордони, ніж провокувати корупцію в такому випадку.

Зеленський відповів - порядок виїзду на час воєнного стану визначає Кабмін. Тому він доручив прем'єр-міністру Денису Шмигалю опрацювати поставлені в петиції питання.

"Я звернувся до прем'єр-міністра з проханням комплексно опрацювати озвучені в петиції пропозиції, звернувши особливу увагу на дотримання конституційних прав громадян, виявлення та запобігання можливих правопорушень, пов'язаних з корупцією, зокрема серед співробітників прикордонних пунктів пропуску та територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Про результати розгляду порушених питань автор петиції буде проінформований", - сказав Зеленський.

читайте такожЗеленський підтримав петицію про візовий режим для росіян

Нагадаємо, раніше президент Зеленський і Верховна Рада України продовжили воєнний стан і загальну мобілізацію до 23 серпня. Це свідчить про продовження поступового призову військовозобов'язаних громадян до лав армії.

Рішення підтримали 300 народних депутатів. Також в країні ще на 3 місяці продовжили воєнний стан. "За" проголосували 320 парламентаріїв.

Загальна військова мобілізація триватиме ще 90 днів – вона діятиме до 23 серпня 2022 року. Проголосували за рішення 300 народних обранців.

До того Верховна Рада продовжила воєнний стан ще на 3 місяці – до 23 серпня.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти