"Потрібні величезні гроші": експерт пояснив, чому Україна не може мати ядерну зброю

5 вересня 2023, 17:56
Ядерна зброя - це зброя багатих незалежних країн, вважає Олександр Кочетков.
'Потрібні величезні гроші': експерт пояснив, чому Україна не може мати ядерну зброю
Україна не може мати ядерну зброю / колаж: Главред, фото: УНІАН, росЗМІ

В інтервʼю Главреду політичний аналітик Олександр Кочетков розповів, наскільки ймовірний розгляд питання про повернення Україні ядерної зброї у майбутньому.

Екперт вважає, що Україна не може мати ядерну зброю, бо у нас немає економічної спроможності. На це потрібні величезні гроші.

"Десь позичити на ядерну зброю нам не дадуть, і спроби створити її самостійно одразу будуть негативно сприйняті нашими союзниками, через що у нас можуть виникнути величезні проблеми. Ядерна зброя - це зброя багатих незалежних країн. Україна, на жаль, сьогодні повністю залежна від партнерів як в сенсі постачання зброї, так і в сенсі постачання фінансових ресурсів", - наголосив Кочетков.

відео дня

Аналітик ввважає, що ядерну зброю Україна поки що створити не може, хоча є й альтернативні варіанти, за допомогою яких без ядерної зброї можна стримувати агресора.

Нагадаємо, що Олександр Кочетков пояснив, чи буде НАТО використовувати у війні літаки F-35 C ядерними ракетами. Нещодавнє перекидання силами НАТО літаків F-35 (які можуть нести ядерні ракети) фактично ні на що не впливає, вважає експерт.

США перекинуть до Британії 54 ядерних бомбардувальників F-35. Очікуване розміщення ядерної зброї Сполученими Штатами на території Великобританії експерти вважають доказом вступу західного світу до нової Холодної війни.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти