Допомога під загрозою: Туреччина не пустила в море кораблі Британії для України

2 січня 2024, 18:45
831
Туреччина закрила Босфор для міношукачів, що прямували в українське море.
Туреччина не пустила в море кораблі Великобританії для України
Туреччина не пустила в море кораблі Великобританії для України / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, pexels

У вівторок, 2 січня, в Туреччині зробили заяву про заборону транзиту через її води в Чорне море для двох британських кораблів-міношукачів. Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації при управлінні президента Туреччини.

У відомстві додали, що інакше це буде сприйнято як порушення Міжнародного пакту про прохід через протоки у воєнний час.

Як повідомляє Reuters, у грудні Велика Британія пообіцяла передати Україні два мінних кораблі Королівського флоту ВМС, щоб посилити морські операції України в боротьбі проти Росії. Як стало відомо, ці кораблі вже прямували до нового місця приписки, проте їм завадила Туреччина.

відео дня

При цьому, член НАТО повідомила всім союзникам, що не дасть використовувати протоки Босфор і Дарданелли, поки війна в Україні не закінчиться.

"Наші союзники були проінформовані про те, що мінно-шукальні кораблі, подаровані Україні Великобританією, не зможуть пройти через турецькі протоки в Чорне море, поки триває війна", - йдеться в заяві, опублікованій на сайті відомства.

Туреччина та Україна

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і російський диктатор Володимир Путін провели переговори в Сочі у понеділок, 4 вересня. Telegram-канал Генерал СЗР, який часто ділиться інсайдами з Кремля, розкрив подробиці зустрічі двох лідерів.

Також, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав кількох лідерів "Великої двадцятки" задовольнити деякі вимоги країни-агресора Росії і спробувати відновити угоду, яка дозволила здійснювати поставки українського зерна і знизила світові ціни на продовольство.

Крім іншого, лідер Туреччини Ердоган вважає, що Європейський союз повинен відмовитися від помилки вже зараз. Помилкою він назвав початок переговорів про вступ України до ЄС.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти