Полтавщина планує засіяти 1,4 млн га полів

28 березня 2022, 11:37
Полтавщина планує засіяти 1,4 млн га полів

Разом з наданням прихистку для вимушених переселенців на Полтавщині також активно відновлюється робота підприємств і вже розпочалася підготовка до проведення посівної кампанії. Цьогоріч в регіоні планують засіяти 1,4 млн га. Про це повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

"Цього тижня минув місяць героїчної оборони України. За цей час Полтавщина стала надійним тилом і гуманітарним хабом. Нам вдалося евакуювати понад 100 тис. людей із Сумщини, ми передали на Сумщину й Харківщину близько 1300 т гуманітарних вантажів та прийняли на постійне проживання 16 тис. переселенців. Зараз активно готуємося до весняно-польових робіт", - розповів Лунін.

У регіоні Радою оборони області було ухвалено низку рішень, які мають сприяти посівній кампанії в умовах воєнного часу. Серед них: скасування дозволів для пересування сільгосптехніки під час комендантської години; бронювання від мобілізації працівників, задіяних у посівній; створення бази даних про наявність насіння й добрив. Був також сформований резерв пального.

відео дня

Перебіг весняно-польових робіт буде координувати Штаб посівної кампанії.

В області поліпшуються також умови для функціонування підприємств різної форми власності.

"Я зустрівся з представниками бізнесу і готовий особисто стати для всіх інвестнянею. Будемо працювати над тим, щоб наші підприємства отримали держзамовлення", - зазначив очільник ОВА.

За його даними, половина закладів харчування та сфери послуг Полтавщини вже відновили свою роботу, а підприємства легкої промисловості завантажені вже на 60%.

Ще одним рішенням Ради оборони області цивільному населенню було заборонено відвідувати ліси, за винятком транзитного транспорту, військових, правоохоронців, рятувальників, лісівників й інших спеціалізованих служб.

"Таке рішення ухвалено, бо ворог, тікаючи, залишає вибухонебезпечні пастки", - пояснив Лунін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти