Полковник ЗСУ спрогнозував наступ РФ і назвав ймовірні напрямки

26 березня 2023, 13:12оновлено 25 травня 2023, 17:40
Не виключено, що загарбники РФ можуть спробувати атакувати відразу на декількох напрямках.
російські військові
РФ може готувати новий наступ, не виключив Роман Світан / колаж фото Міноборони РФ

Незабаром російські окупанти можуть зробити спробу наступальних дій, заявив полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт, льотчик-інструктор Роман Світан.

У росіян залишилася певна кількість важкої техніки, яку вони не могли використовувати під час теплої і вологої зими, а з настанням тепла цієї весни ворог може активізуватися, сказав він в інтерв'ю Каналу 24.

За словами військового експерта, не виключено, що загарбники можуть спробувати атакувати на Луганському напрямку від Куп'янська до Кремінної.

"На цій ділянці фронту активізуються і, можливо, постараються відсунути лінію фронту від Донецька. Уздовж Донецька ми все ще знаходимося біля Авдіївки і Мар'їнки, до Донецька кілька кілометрів. Для того, щоб відсунути ворога, нашим військам потрібно зайти в тил з боку Курахового і Покровська. Звідти вихід тільки через Вугледар", – пояснив полковник.

Світан додав, що росіяни робитимуть спроби широкомасштабно наступати за допомогою важкої техніки на Вугледар з боку Волновахи, а також на Куп'янськ, Сватове і Кремінну з боку Валуйок.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовик, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Підготовка наступу РФ

Раніше в Генштабі повідомили, що російські окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках.

"Для досягнення своїх цілей ворог не рахується з власними втратами. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках", — йдеться в повідомленні.

Військовий експерт Олег Жданов раніше сказав, що окупаційна армія Росії досягла часткового успіху в боях за Бахмут. Ситуація критична, є загроза оточення. На думку Жданова, командування ЗСУ може прийняти рішення про вихід з міста.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти