Підготовка держперевороту з Ахметовим: журналіст розкрив імена змовників

27 листопада 2021, 16:57
У підготовці перевороту замішані колишні високопоставлені співробітники українських спецслужб, стверджує Крістофер Міллер.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський / скріншот

У підготовці державного перевороту в Україні, в який можуть втягнути Ріната Ахметова, про що раніше заявив президент Володимир Зеленський, замішані колишні високопоставлені співробітники українських спецслужб.

За даними журналіста Крістофера Міллера, спробу державного перевороту готували "офіцер російського ФСБ і три зрадники з МВС України, які знаходяться в Криму".

Журналіст пише, що головним "куратором" є працівник ФСБ, якого звуть Василь Васильович Лаптєв. Імена трьох українців: Олексій Васильєв, Василь Грицак (екс-заступник голови Державної міграційної служби) та Едуард Федосов (голова Полтавської міліції з 2011 по 2014 рік).

Підготовка держперевороту з Ахметовим: журналіст розкрив імена змовників

Відповідь фігуранта справи про держпереворот

У розмові з УП Федосов зазначив, що з часу звільнення з лав МВС в лютому 2014 року (за власним бажанням) знаходиться в Києві, останній раз був у Криму в 2012 році.

Едуард Федосов
Едуард Федосов / poltava.to

Екс-міліціонер каже, що останній раз спілкувався з Грицаком по телефону в 2018-2019 роках. З іншим екс-співробітником структур МВС Олексієм Васильєвим (за даними Федосова знаходиться за межами України – ред.) спілкувався по телефону кілька днів тому на різні теми.

За його словами, олігарха Ріната Ахметова бачив тільки по телевізору. Федосов каже, що з подивом дізнався про нібито причетність до підготовки держперевороту від друзів, які прочитали новину в ЗМІ. Федосов підкреслив, що готовий надати правоохоронцям вичерпні пояснення.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що у нього є звукова інформація про те, представники з України обговорюють з представниками Росії участь Ріната Ахметова в державному перевороті в Україні.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти